Ambasadorul britanic, opinie similară cu cea a premierului Ponta, în cazul Stan

martin harris
martin harris

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Martin Harris, a scris pe Twitter că respingerea de către Camera Deputaţilor a ridicării imunităţii lui Ion Stan reprezintă "o veste proastă", o părere similară fiind exprimată și de către premierul Victor Ponta.

Diplomatul britanic consideră că respingerea cererii procurorilor în cazul social-democratului Ion Stan de către deputați nu este un început bun pentru noul Parlament al României.

"Este o veste proastă că noul Parlament al României a respins prima cerere a procurorilor de ridicare a imunităţii unui parlamentar. Nu este un început bun", a comentat Harris într-o postare pe contul său de Twitter.

Camera Deputaţilor a respins, vineri, cu 226 de voturi "împotrivă" și 145 de voturi "pentru" cererea de încuviinţare a arestării deputatului PSD Ion Stan.

Ulterior, premierul Victor Ponta a arătat că votul din Camera Deputaţilor va afecta România în plan extern, în privinţa MCV şi a aderării la Schengen, recomandându-i deputatului Ion Stan să demisioneze din partid și Parlament. ”Sigur, pentru Mecanismul de Cooperare și Verificare, pentru intrarea în Spațiul Schengen, e un rezultat rău. Eu am votat în această idee, pentru ridicarea imunității, însă decizia plenului e foarte clar (…) Lucrul ăsta ne va afecta foarte clar în rapoartele internaționale”.

La scurt timp, Ion Stan şi-a anunţat demisia din PSD, partid pe care, după cum spunea în textul demisiei, l-a slujit "cu abnegaţie şi devotament timp de 17 ani obţinând de 4 ori mandat de parlamentar cu o largă majoritate". Ion Stan beneficiază în continuare de imunitate, deoarece deputatul nu și-a anunțat și demisia din Parlament.

Potrivit anchetatorilor, deputatul PSD Ion Stan i-ar fi cerut denunţătorului său, omul de afaceri Nicuşor Dima, "câte două milioane, de benzină", pentru cele 600 de maşini pe care intenţiona să le folosească în campanie, la rândul său Dima estimând că este vorba despre "un miliard, un miliard două sute".

În interceptări, Ion Stan îi solicită denunţătorului său să îl ajute financiar în campania electorală, acesta precizând procurorilor, de asemenea, că în 2009 a plătit pentru peste 155.000 de găleţi roşii care au fost împărţie în campania electorală pentru europarlamentare. În schimbul banilor, Stan i-a promis omului de afaceri contracte pe bani publici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel