Ambasadorul Braziliei în România în vizită  la CCIR

Mihai Daraban alături de ambasadorul Braziliei la București, doamnaMaria Laura da Rocha
Mihai Daraban alături de ambasadorul Braziliei la București, doamnaMaria Laura da Rocha

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, a primit miercuri, 31 martie a.c., vizita E.S. doamna Maria Laura da Rocha, ambasadorul Braziliei în România. Întrevederea a avut ca obiectiv principal identificarea modalităților optime de consolidare a relațiilor economice bilaterale.

Din perspectiva întăririi relațiilor economice dintre cele două state, președintele CCIR,  Mihai Daraban, a subliniat faptul că „pe canalul navigabil Dunăre – Marea Neagră, mărfurile pot fi transportate în Europa Centrală și de Est, către țări precum Slovacia, Serbia, Ungaria, Austria sau chiar și în Germania. Noi încurajăm antreprenorii români să facă afaceri în afara Uniunii Europene, cu precădere în țările din forumul internațional G20, unde Brazilia este unul dintre cei mai importanți membri”.

E.S. doamna Ambasador Maria Laura da Rocha a făcut referire la importanța  consolidării relațiilor economice și comerciale bilaterale prin organizarea, în toamna anului 2021, în perioada septembrie – octombrie, a comisiei economice mixte bilaterale și a unui forum de afaceri, în format online. 

Președintele CCIR a completat inițiativa E.S. doamnei Ambasador, subliniind relevanța organizării unui forum de afaceri cu prezență fizică: „în contextul în care situația epidemiologică nu va permite acest lucru, ne vom rezuma la organizarea forumului online. Însă indiferent pentru ce variantă vom opta, este foarte important să stabilim domeniile prioritare și să ne axăm pe companii medii și mari, care să își permită să facă afaceri în străinătate”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel