Ambasadorii Franței și Ucrainei primiți de Iohannis la Cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis i-a primit joi, la Palatul Cotroceni, pe ambasadorul agreat al Republicii Franceze în România, Michele Ramis, şi pe ambasadorul agreat al Ucrainei în România, Oleksandr Bankov, informează Administraţia Prezidenţială. 

Cu prilejul întrevederii cu Michele Ramis, şeful statului şi-a exprimat încrederea că "Parteneriatul Strategic dintre România şi Franţa, aflat deja la un nivel foarte înalt de excelenţă, va continua să se dezvolte, inclusiv prin menţinerea dinamicii contactelor politice de nivel şi a încurajat noul ambasador francez să se implice activ în acest scop", arată sursa citată. 

În context, Preşedintele României a evocat întrevederea extrem de bună cu Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, în marja Consiliului European din 22 şi 23 iunie, de la Bruxelles, în care a fost reconfirmat angajamentul ambelor state faţă de aprofundarea cooperării în plan bilateral şi european. 

Preşedintele Klaus Iohannis şi ambasadorul Michele Ramis au abordat şi perspectivele de dezvoltare ale cooperării economice bilaterale şi stadiul pregătirii Sezonului Cultural România-Franţa 2018 - 2019. Totodată, Preşedintele României a transmis ambasadorului francez interesul pentru o cooperare strânsă pe aspecte ce ţin de agenda europeană, pentru dezvoltarea proiectului european pentru care ţara noastră doreşte să se implice activ alături de Franţa, precum şi în perspectiva exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului UE. 

Ambasadorul Ramis a arătat că este onorată să reprezinte Franţa în România şi că este impresionată de nivelul Parteneriatului Strategic, de prietenia şi încrederea dintre cele două state, urmând să se implice în aprofundarea Parteneriatului, inclusiv prin organizarea vizitei din acest an a Preşedintelui Franţei, dar şi în proiectele bilaterale şi europene de interes comun, precum şi în cele care ţin de apartenenţa celor două state la Francofonie, arată Administraţia Prezidenţială. 

Discuții cu ambasadorul Ucrainei 

Cu prilejul întrevederii cu Oleksandr Bankov, ambasadorul Ucrainei, Preşedintele Klaus Iohannis a salutat cursul ascendent al relaţiei bilaterale şi a exprimat interesul pentru concretizarea obiectivelor stabilite în comun cu Preşedintele Petro Poroşenko. 

Preşedintele României a asigurat, totodată, cu privire la continuarea sprijinului ţării noastre pentru Ucraina, inclusiv în efortul de implementare a reformelor. Ambasadorul Bankov a subliniat la rândul său obiectivul de dezvoltare a relaţiilor bilaterale, "arătând că Ucraina vede România nu doar ca pe un stat vecin, dar şi ca pe un partener şi prieten, mulţumind pentru sprijinul pe care îl acordă România ţării sale în această etapă istorică, sprijin care este foarte apreciat la Kiev", menţionează Administraţia Prezidenţială.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel