Ambasador Israel. Dragnea: Asta e politica externă a preşedintelui! E un semnal foarte prost

Liviu Dragnea, a avut joi, 26 aprilie, o întrevedere cu președintele Statului Israel, Reuven Rivlin.
Liviu Dragnea, a avut joi, 26 aprilie, o întrevedere cu președintele Statului Israel, Reuven Rivlin.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat joi că România nu are de un an şi jumătate ambasador în Israel, iar acesta este 'un semnal foarte prost'.

'Propunerea (de ambasador în Israel - n.r.) e înaintată demult, de ceva timp, nu e de ieri. Preşedintele nu a răspuns absolut deloc şi vreau să vă spun că este o inacţiune care nu ne face foarte bine, un an şi jumătate aproape de când România nu are ambasador în Israel este un semnal care se transmite către această ţară. Îl auzeam mai devreme (pe preşedintele Klaus Iohannis - n.r.) cât s-a zbătut pentru relaţii bune cu Israelul. Din moment ce nu catadicseşti să trimişi un ambasador acolo ...', a spus Dragnea la Antena 3.

El a adăugat că pentru el este inexplicabil de ce preşedintele nu a făcut nimic în această privinţă.

'Pentru mine este inexplicabil. În momentul în care ai un partener strategic, Israelul nu este un actor regional, el este un actor global, o ştim cu toţii, în momentul în care tu un an şi jumătate nu îţi trimiţi acolo un ambasador, e un semnal foarte prost pe care îl dai. Asta arată, cineva poate considera că este lipsă de respect. Aşa ceva nu se face. Mai e o altă întrebare: ce aşteaptă să se întâmple la SIE? Vorbim de Serviciul de Informaţii Externe al României, care ar trebui să fie condus de un civil şi de mai bine de un an nu are conducere civilă acolo şi nu s-a întâmplat nimic. Astea sunt lucruri inexplicabile. Aşa se înţelege politica externă în viziunea preşedintelui', a afirmat Dragnea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel