Ambasada SUA, lovitură pentru Geoană după întâlnirea cu Nuland

Ambasada Statelor Unite ale Americii la București precizează, vineri, că Victoria Nuland nu a spus niciun moment că își dorește o anumită conducere politică. Diplomația americană a reacționat după ce senatorul Mircea Geoană, ultimul lider român pe care l-a întâlnit asistentul secretarului america de Stat în cadrul vizitei în România, a declarat că i-a mărturisit Victoriei Nuland despre planurile sale de a schimba guvernul Ponta, iar aceasta l-a avertizat că nu trebuie să declanșeze o criză politică.

"Asistentul secretarului de stat pentru Europa si Eurasia, Victoria Nuland, nu a facut niciun fel de comentariu referitor la preferinta pentru o anumita conducere politica in Romania. Aceasta este o chestiune care priveste exclusiv poporul roman", a transmis Ambasada SUA, potrivit România TV.

Experimentatul diplomat Mircea Geoană a susținut, joi, la Adevărul Live, că i-a mărturisit asistentului secretarului american de Stat, Victoria Nuland, planurile sale politice - crearea unui nou "PSD", alianță cu PNL și schimbarea guvernului. Potrivit fostului ministru de Externe, oficialul SUA nu a contestat planurile senatorului, dar a avertizat că schimbarea peisajului politic intern trebuie să se facă rapid și fără să declanșeze o criză.

"I-am spus (Victoriei Nuland - n.r) ceea ce cred că este bine și ceea ce am să încerc să fac eu și sunt convins că am să reușesc- ideea unei colaiții mai mari, de tip german (...) Un singur lucru mi-a spus dna Nuland: e problema voastră, ne cunoaștem , nu avem o problemă. O singură rugăminte: să o rezolvați rapid, în sensul să nu declanșăm o criză politică prelungită", a declarat Mircea Geoană.

Geoană i-a spus lui Nuland când îl răstoarnă pe Ponta. Avertismentul oficialului SUA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel