Ambasadă Israel. Chirieac, MESAJ DUR: Este în AFARA JOCULUI

Bogdan Chirieac a comentat mesajul lui Klaus Iohannis, care a anunțat că el nu a fost consultat de guvern în privința mutării ambasadei României la Ierusalim. 

Analistul politic spune că mutarea ambasadei României la Israel este în interesul României, iar Bucureștiul trebuie să își urmeze partenerii strategici.

"Interesul național profund al României este ca țara să mute ambasada la Ierusalim. Chiar dacă în convorbirea telefonică dintre Klaus Iohannis și Beniamin Netanyahu, președintele nostru a ratat șansa istorică de a-i comunica premierului israelian că vom urma decizia Statelor Unite, asta nu înseamnă că țara trebuie să piardă până se va hotărî Germania ce face. După cum știți, Germania și majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene se opun acestei inițiative. Interesul național al României este să trateze Israelul ca pe un stat independent și suveran a cărui capitală s-a aflat la Ierusalim de 3000 de ani. Din toate punctele de vedere, decizia Guvernului și a lui Liviu Dragnea în acest caz, este cea corectă pe termen lung, pentru România. Țara noastră trebuie să-și mute ambasada la Ierusalim a doua zi după ce SUA vor fi făcut același lucru," a spus Bogdan Chirieac la România TV.

Chirieac: Sper ca Iohannis să nu blocheze această inițiativă 

Analistul spune că președintele Klaus Iohannis, prin mesajul transmis astăzi, se află în afara jocului politic internațional. 

"Din nefericire, nu știu ce se întâmplă cu președintele nostru. Este din nou în afara jocului politic, nu doar intern, ci și internațional. Eu sper ca președintele să nu poată bloca această inițiativă. Suntem parteneri strategici cu SUA, de asemenea suntem parteneri strategici cu Israel. Procesul de pace din Orientul Mijlociu trebuie să se bazeze pe adevăr. Capitala Israelului este Ierusalimul. Acesta este adevărul. România trebuie să urmeze partenerii strategici și adevărul," a mai spus Bogdan Chirieac. 

O politică paguboasă 

Chirieac este de părere că în România se continuă o politică paguboasă, care nu face altceva decât să lezeze interesele țării. 

"Dacă se continuă politica păguboasă, dezastruoasă, a fostului președinte Traian Băsescu de conflict cu toată lumea, cu guvernul, cu parlamentul și te bazezi pe instituțiile de forță, deși multe dintre acestea s-au democratizat, au ieșit din logica stalinistă, aceasta este consecința. Ne-a spus președintele că nu s-a consultat cu ministrul Tudorel Toader, atunci când a luat anumite decizii. Acum ne spune că nu e consultat de Guvern într-o politică fundamentală de politică externă cum este mutarea ambasadei la Ierusalim. Probabil că în multe alte probleme dânsul nu este consultat sau nu dorește să fie consultat. În cazul înregistrărilor cu abuzurile de la Ploiești a spus că nu a văzut înregistrările și nici nu este interesat să le vadă. Dacă nu dorești, nu ești informat," a completat Bogdan Chirieac.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel