Amazon a plătit miliarde pentru a acoperi posibilele lipsuri care ar putea apărea de Crăciun

Pexels / Amazon a plătit miliarde pentru a acoperi posibilele lipsuri care ar putea apărea de Crăciun
Pexels / Amazon a plătit miliarde pentru a acoperi posibilele lipsuri care ar putea apărea de Crăciun

Amazon va investi câteva miliarde de dolari pentru a suplini lipsa de forță de muncă și problemele de aprovizionare. 

Amazon a spus că va cheltui câteva miliarde de dolari pentru a gestiona deficitul de forță de muncă și problemele lanțului de aprovizionare înainte de Crăciun, relatează BBC. Gigantul comerciant online, care listează produse cu amănuntul online a spus că face „tot ce este necesar pentru a minimiza impactul” asupra clienților și vânzătorilor.

Avertismentul a venit atunci când a fost dezvăluit faptul că venitul net al companiei a scăzut la 3,2 miliarde de dolari în al treilea trimestru, comparativ cu 6,3 miliarde în 2020. Cu toate acestea, compania a declarat că vânzările nete au crescut cu 15%, până la 110,8 miliarde de dolari.

Costuri suplimentare de miliarde de dolari

Andy Jassy, ​​directorul executiv, a declarat că Amazon se așteaptă să „achite câteva miliarde de dolari în costuri suplimentare”, deoarece se preconizează „lipsuri de forță de muncă, costuri salariale crescute, probleme legate de lanțul global de aprovizionare și costuri crescute de transport”.

„Va fi costisitor pentru noi pe termen scurt, dar este prioritizarea potrivită pentru clienții și partenerii noștri”, a adăugat Jassy. „Întotdeauna am spus că atunci când ne confruntăm cu alegerea între optimizarea pentru profituri pe termen scurt și ceea ce este mai bun pentru clienți pe termen lung, vom alege pe cel din urmă și puteți vedea asta în fiecare fază a acestei pandemii”, a mai spus acesta. 

Problemele economice cauzate de COVID-19

Întreprinderile din întreaga lume s-au confruntat cu lipsuri și probleme cu lanțurile de aprovizionare, pe măsură ce economiile s-au repornit în urma blocării cauzate de coronavirus. Lipsa globală de cipuri cauzează întârzieri pe liniile de producție a multor produse inclusiv mașini, mașini de spălat și smartphone-uri, din cauza ofertei care nu ține pasul cu cererea.

Creșterea cererii de mărfuri, inclusiv cele vândute de Amazon, a dus la creșterea congestiei în porturile din multe țări, comercianții cu amănuntul trăgând un semnal de alarmă că livrările pentru sezonul sărbătorilor ar putea fi amânate. În California, în SUA, au existat cozi record de nave-containere la intrarea porturilor majore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel