Amânarea ratelor. Elena Cristian: Sunt foarte multe capcane. Băncile nu pierd nimic

Elena Cristian
Elena Cristian

Elena Cristian, jurnalist DC Business, susține că băncile nu vor pierde nimic de pe urma Ordonanței privind amânarea ratelor și asta pentru că există ”foarte multe capcane”.

Elena Cristian, jurnalist DC Business, a intervenit în direct la România TV unde a explicat ce înseamnă mai exact Ordonanța privind amânarea ratelor și normele de aplicare ale acesteia. 

”Nu-mi dau seama de ce s-ar fi supărat băncile că au văzut normele de aplicare sau Ordonanța dată de Guvernul Orban, sigur, pot fi un pic mai supărate decât la precedenta formă a Ordonanței. Lucrurile nu s-au schimbat prea mult, băncile nu pierd nimic, doar că pentru anumite tipuri de credite băncile nu mai încasează acum, dar vor încasa totul la fel, fără nicio pierdere, într-un orizont de timp. Depinde pentru câte luni vor aproba această amânare a ratelor. Nu se mai poate încadra nimeni în această țară să ceară amânarea ratelor cu 9 luni. Suntem deja în aprilie, până când trimiți la bancă toate documentele, banca are la dispoziție 15 zile să îți dea un răspuns, deci nu te mai încadrezi. Poți avea 5-7 luni, dar nu nouă. 

”Capcane” în Ordonanța care amână ratele românilor

Sigur că sunt foarte multe capcane în această Ordonanță, în aceste norme de aplicare. Mi-aș fi dorit să fie mult mai clară pentru omul de rând care așteaptă, să nu uităm că 60% dintre creditele din România sunt credite ipotecare, dar sigur că din cele 40% câte sunt credite de consum, o parte sunt tot pentru achiziții imobiliare. Și în acest caz probabil trebuiau să se gândească la fel băncile. Ca să concluzionăm, banca nu pierde nimic. Doar că nu încasează luna aceasta, dar va încasa peste două luni, peste trei luni, în cazul creditelor ipotecare. În cazul creditelor de consum, va încasa dobândă la dobândă pentru că aceasta se capitalizează și va fi plătită după încheierea perioadei de amânare”, a precizat Elena Cristian în direct la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel