Am ajuns să ambalăm zahăr venit, pe ocolite, din Ucraina, spune prof. Coșea. Avertisment despre siguranța alimentară a românilor, din cauza produselor din supermarketuri

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Află ce declarații a făcut profesorul de economie Mircea Coșea despre alimentele românești. 

„Problema e mai complicată și are mai multe aspecte. Unu este cel cunoscut, produsele românești nu au loc pe piață, n-au cum să ajungă pe piață pentru că avem un monopol absolut al supermarketurilor străine, care au propriile lor rețele de aprovizionare și care aduc beneficii exportatorilor care țin de capitalul străin. Asta e problema care o discutăm de mult, e problema Casei Unirea ș.a.m.d. Pe de altă parte, este problema raportului pe care trebuie să-l avem între cerere și ofertă. La foarte multe produse noi nu avem o ofertă de alimente, avem doar ofertă de produse agricole, nu le prelucrăm și asta este o problemă pe care o cunoaștem de foarte multă vreme. Nu s-a făcut nimic în domeniul ăsta, sunt niște declarații care n-au fost urmate în practică.

Cunoaștem încă de anul trecut problema fabricilor de zahăr din România care nu mai funcționează, care am crezut că o să devină românești, care n-au devenit, care doar împachetează niște zahăr adus din Germania, care e de fapt din Ucraina pe ocolite.

Siguranța alimentară a populației

Problema ține de o reformă pe care trebuie să o avem în ceea ce privește siguranța alimentară a populației. Siguranța alimentară a populației nu înseamnă numai cantitate de produse, înseamnă, după ultimele orientări ale acestei teme, și calitatea acestor produse, pentru că ele derivă până la urmă în starea de sănătate a populațiilor. Aici noi suntem într-o situație absolut critică, pentru că mărfurile pe care noi le vindem ca urmare a raportului foarte dificil între veniturile populației, cerere și ofertă, noi vindem din ce în ce mai greu produsele și atunci aceste produse sunt supuse unor măsuri care nu au niciun fel de aplicabilitate practică.

(...) Produsele din import nu poți să le plafonezi adaosul și atunci ele invadează piața și duc o concurență neloială produselor românești”, a declarat profesorul de economie Mircea Coșea, în direct la B1 TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel