EXCLUSIV  Alternativă la centralele pe gaz sau lemne. Bogdan Badea: Este mai rentabil

Bogdan Badea, directorul general al Hidroelectrica, a explicat, în cadrul unui interviu acordat DC News, modul în care  noile tehnologii duc la creşterea cererii şi consumului de energie electrică. 

Chiar dacă activitatea industrială este la un nivel redus, marile unităţi consumatoare de energie fiind de mult istorie, noile tehnologii compensează această lipsă şi duc chiar la o creştere, an de an, a consumului de energie electrică. Acesta este şi motivul pentru care Hidroelectrica îşi continuă programul de investiţii în proiecte noi şi modernizări de unităţi existente.

Iată ce a explicat Bogdan Badea în interviul acordat DC News: "Consumul de energie creşte, mai mult sau mai puţin, în fiecare an. Nu mai avem industrie mare însă, pe de altă parte, se dezvoltă alt tip de consumatori de la cei comerciali până la consumatori din ce în ce mai mulţi în zona de încălzire rezidenţială.

În foarte multe situaţii am constatat că e mai ieftin să încălzeşti pe curent decât folosind alte surse. Şi atunci, când intri într-un calcul aprofundat, chiar şi în condiţiile actuale de piaţă, este mai rentabil să încălzeşti electric. Tehnologiile avansează, vorbim de pompe de căldură care au un cu totul alt randament şi vorbim, din ce în ce mai des, despre automobile electrice."

Urmăreşte, aici, declaraţiile lui Bogdan Badea: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel