EXCLUSIV  Alte vremuri, aceleași operațiuni de agitație și propagandă. "Oamenii muncii sunt pe Internet"

Un nou dosar a fost deschis la DNA pe tema votului din diaspora cu trei săptămâni înainte de alegerile locale. Daniel Barbu, candidatul ALDE, consideră că momentul nu este unui întâmplător, ci se înscrie într-o operațiune de tipul "agitație și propagandă".

E o operațiune de agitație și propagandă la fel ca în anii '50 când îi aduceai pe oameni în proces și oamenii muncii ieșeau în stradă și ziceau că 'bine se face că dușmanii poporului își vor primi justa pedeapsă'. Candidatul ALDE la Primăria Municipiului București crede că aceleași lucruri trăim și astăzi, dar acum sunt "mai fine, cu instituții ale statului de drept, cu Internet, e un rafinament, un parfum de secolul 21, care învăluie operațiunea, dar fundamental structural, ca metodă, sunt preluate din patrimoniul gândirii și practicii politice sovietice".

"Acum oamenii muncii sunt pe Internet. DNA-ul lucrează și oamenii muncii nu mai ies în stradă în jurul Tribunalului pentru a cere pedepsirea dușmanului poporului, acum fac exact același lucru, dar îl fac online. Aceiași oameni ai muncii, același spirit gregar, aceleași stereotipuri de gândire, dar nu mai sunt în stradă, nu mai e pasiunea aia umană a prezenței în stradă alături de alți muncitori țărani și intelectuali. Acum e anonim, de depersonalizat. Atunci vedeai chipurile mânioase ale oamenilor muncii în stradă. Acum vezi cuvintele mânioase, niște texte", a spus Daniel Barbu, la DCNEWS LIVE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel