Alpinistul Alex Găvan, apel către Ciolacu: Îl rog să semneze, PSD fiind singurul partid (încă) nesemnatar. Vot crucial pentru Centura Verde București-Ilfov

Alex Găvan
Alex Găvan

Proiectul de lege pentru conservarea pădurilor din București-Ilfov a fost aprobat în unanimitate de Comisia de Mediu a Camerei Deputaților.

Toate partidele prezente au votat „pentru”, dar mai urmează un hop: va fi un vot crucial în următoarea Comisie de Agricultură, dar și în plen. Va fi o lege dătătoare de speranță pentru natura din jurul nostru, pentru noi, pentru sănătatea publică, pentru puțină normalitate.

Piatra de temelie a creării Centurii Verzi București-Ilfov o reprezintă proiectul de lege transmis către Parlament pe 12 aprilie 2023, de către Platforma Civică Împreună pentru Centura Verde. Reprezintă un proiect de sănătate publică ce presupune, ca parte a unei soluții sistemice, și o semnificativă componentă de mediu. În contextul poluării dramatice din București și al tăierilor îngrijorătoare de păduri din jurul Capitalei, zeci de organizații neguvernamentale, grupuri civice și persoane publice reunite sub umbrela acestei platforme solicită, prin acest proiect, punerea sub protecție a întregii vegetații forestiere a Ilfovului. Pe 26 iunie, proiectul fost adoptat de către Senat cu unanimitate de voturi. Anterior, a obținut unanimitate și la toate comisiile de profil.

Alpinistul Alex Găvan a făcut acum un apel către Marcel Ciolacu.

„Proiectul de lege ce presupune protejarea pădurilor din Ilfov, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov a fost adoptat (în forma construită și agreată anterior împreună cu Ministerul Mediului - România), cu unanimitate, de către Comisia de mediu și echilibru ecologic a Camerei Deputaților, forul decizional.

După o săptămână plină de emoții, dezbateri, gândiri și răzgândiri, tentative de dezinformare și manipulare (da, din păcate au fost și astea) care ar fi servit altor interese decât binelui celui mai înalt al locuitorilor capitalei și zonei înconjurătoare, toate partidele politice s-au realiniat în sprijinul acestui proiect de sănătate publică care, ca parte a unei soluții sistemice, presupune și o semnificativă componentă de mediu. Mă înclin și le sunt recunoscător tuturor.

Urmează, în curând, ultima comisie, cea pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice, iar apoi, votul în plen. Platforma Civică Împreună pentru Centura Verde, însumând peste 150 de organizații și persoane publice și cei mai bine de 11000 de locuitori ce au semnat, până acum, petiția, mulțumește PSD pentru votul de marți și, în același timp, cu bucurie, invită pe domnii Marcel Ciolacu, Președinte PSD și Prim-ministru și Alfred Simonis, Președinte interimar al Camerei Deputaților, să semneze Memorandum-ul pentru Aer Curat, Sănătate și Viitor, document în șapte puncte ce conține soluții la poluarea din București și Ilfov, PSD fiind singurul partid (încă) nesemnatar.

A fi #ÎmpreunăPentruCenturaVerde ține de normalitate, de firesc, de a face ceea ce este necesar, iar societatea civilă invită atât partidul, cât și pe liderii săi, să fie parte asumată și până la capăt în manifestarea concretă a acestei normalități. Poluarea ne ucide pe toți și nu are culoare politică. Centura Verde București-Ilfov reprezintă un proiect pe care dacă acum nu îl tratăm cu maximă prioritate și seriozitate, viitorul ni-l va impune oricum, la un cost de sănătate, economic, ecologic și etic înmiit”, a spus Alex Găvan, alpinist.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel