Alocări bugetare Administrația Prezidențială. Evoluție 2014 – 2018

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat, marți, rectificarea bugetară a Guvernului. În cele ce urmează, DCNews prezintă un tabel cu evoluția alocărilor bugetare în perioada 2014 – 2018.

”Rectificarea bugetară nu are nicio legătură cu necesitatea consolidării bugetului național. Președintele României consideră că rectificarea bugetară anunțată reprezintă o încălcare grosolană și o încercare de a bloca, prin constrângeri bugetare, activitatea unei instituții fundamentale. Consecințele sunt grave asupra reprezentării statului român. După ce a încercat să amputeze prerogativele președintelui României, acum, Guvernul apelează la această formă de sabotaj bugetar. Aici nu e vorba despre Klaus Iohannis, ci despre statul român și cetățenii săi.

Administrația Prezidențială a aflat săptămâna trecută că se află pe o listă pe care se regăsesc instituțiile României cu o rectificare de peste 10 milioane de lei. Includerea Administrației Prezidențială este cu atât mai surprinzătoare, cu cât Ministerul Finanțelor Publice ne-a informat că bugetul va fi diminuat cu 2,869 milioane de lei. În cursul zilei de vineri, am aflat că de fapt bugetul instituției prezidențiale e propus pentru diminuare cu 11,109 milioane de lei.

Administrația Prezidențială a transmis către Guvern o adresă în care arată de ce o asemenea rectificare ar însemna blocarea activității. Guvernul a ignorat toate argumentele și a menținut decizia, după cum rezultă din proiectul de Ordonanță publicat aseară pentru consultare publică”, transmisese, marți, Klaus Iohannis prin purtătorul de cuvânt Mădălina Dobrovolschi.

Evoluție alocări bugetare Administrația Prezidențială 2014 – 2018

(w670)

Legendă: Albastru – buget inițial

Roșu – buget rectificat

Gri – plăți efectuate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel