Almășan sare în APĂRAREA Olguței Vasilescu și îi bate obrazul Oanei Pellea

Marina Almășan s-a arătat surprinsă neplăcut de mesajul Oanei Pellea vizavi de modul în care Lia Olguța Vasilescu a vorbit în limba engleză la cea de-a 61-a sesiune a Comisiei ONU pentru condiția femeii, care a avut loc la New York.

(w670)

"Cred însă că tocmai ce ai fost nedreaptă cu tânărul nostru ministru al muncii. Astfel de răutăți gratuite nu sunt demne de o persoană superioară, cum cred că te consideri, și cum cu siguranță te considerăm, majoritatea noastră.

Mărturisesc că o ascultasem și eu pe Olguța Vasilescu, în acele înregistrări ale discursurilor sale din înaltele foruri mondiale. Sincer, cred că mă zgâriase și pe mine la ureche accentul, însă fusesem atentă mai mult la ceea ce spunea demnitarul român. Am participat și eu la câteva întruniri internaționale ( e drept, de mult mai mică amploare) și am ascultat destui sudamericani, vorbind o engleză de baltă, destui est-europeni, chinuindu-se sa se facă înțelesi în franceză, destui americani, contorsionându-se în germană, însă niciodată nu i-am privit cu dispreț. Nu am simțit nevoia să râd de ei, ci, dimpotrivă, mi-am zis : „Uite, e clar că nu știe bine limba, dar e ambițios, vrea să vorbească în limba respectivă, nu să se relaxeze la umbra unui tălmaci!".

[citeste si]

E prea mult spus că o pronunție greșită ne poate submina imaginea în lume. Sunt atâtea alte lucruri de care ar trebui să ne rușinăm, pe care ar trebui să le schimbam! Chiar și faptul că oamenii care ar putea să pună umărul la renasterea României, stau bine pitiți prin tranșee și mai trimit câte un porumbel voiajor virtual, cu câte o cârcoteală înțeleaptă. Nu e suficient.

(...)

... Mă doare când cuiva, chiar și unui necunoscut, i se toarnă în cap, în mod gratuit, o găleată cu lături și simt nevoia, dacă nu să-i șterg hainele cu o cârpă curată, măcar să-i fiu solidară", a scris Marina Almășan pe Femeide10.

Amintim că ministrul Lia Olguța Vasilescu a spus vizavi de acest subiect: "Pentru cineva care nu a făcut o oră de engleză in școala și avea de ales între engleză, araba, chineza și spaniola, cred ca m-am prezentat decent. Și nu cred ca a fost cineva în sală să nu înțeleagă, deoarece discursul este transcris, în timp real, pe ecran".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel