Allianz SE ofertă pentru QBE Insurance. Tranzacție URIAȘĂ

Grupul german Allianz SE a făcut o ofertă neoficială de preluare a QBE Insurance, cea mai mare companie de asigurări din Australia, fără a menţiona valoarea tranzacţiei, au declarat luni, pentru Reuters, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul. 

Acţiunile Allianz SE, cea mai mare companie de asigurări din Europa, au scăzut luni cu 1,6%, după ce publicaţia Handelsblatt a anunţat că Allianz a lansat o ofertă de 15 dolari australieni per titlu, care evaluează QBE la 20 de miliarde de dolari australieni (15 miliarde de dolari SUA). 

QBE, una din primele 20 de companii de asigurări din lume, cu operaţiuni în America de Nord, Europa, Australia şi Noua Zeelandă, a dat publicităţii o declaraţie în care susţine că nu este în negocieri cu Allianz sau cu alt posibil cumpărător. 

Reprezentanţii Allianz nu au comentat informaţia. 

Australia este o piaţă atractivă deoarece populaţia şi economia înregistrează o creştere mai rapidă decât în alte state dezvoltate, iar reglementările sunt mai stabile decât pe pieţele emergente. 

Luna aceasta, directorul general al Allianz SE, Oliver Baete, declara că firma germană de asigurări este interesată de achiziţii majore în Statele Unite şi în Europa. Analiştii estimează că Allianz dispune de fonduri de nouă miliarde de euro pentru achiziţii. 

Compania germană este prezentă şi pe piaţa din România, prin compania Allianz-Ţiriac Asigurări. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel