Allianz-E ON România. Grupul Allianz cumpără 30 % din acțiunile E ON Distribuție România

Grupul Allianz a ajuns la un acord cu E.ON pentru preluarea unui pachet de 30% din E.ON Distribuţie România, operatorul de reţea de energie electrică şi de distribuţie a gazelor naturale, ce acoperă judeţele din partea de nord a României. 

În urma tranzacţiei, E.ON va deţine 56,5% din E.ON Distribuţie România, iar Ministerul Energiei va avea 13,5%. 

'România este o piaţă europeană cu potenţial. Prin această investiţie, vom continua să dezvoltăm şi să ne diversificăm în mod substanţial portofoliul de active de infrastructură de înaltă calitate. Această măsură este în acord cu strategia de investiţii a Allianz ca investitor pe termen lung. Suntem încântaţi de parteneriatul cu E.ON şi, de asemenea, cu Ministerul Energiei şi suntem nerăbdători să contribuim la succesul afacerii", a declarat Christian Fingerle, director de investiţii la Allianz Capital Partners. 

Tranzacţia este aşteptată să se încheie până la finele acestui an. 

E.ON Distribuţie România deţine şi administrează o reţea de conducte de distribuţie a gazelor naturale de peste 20.000 de kilometri, precum şi o reţea de distribuţie a energiei electrice de peste 80.000 de kilometri, care deservesc circa trei milioane de clienţi. Acesta reprezintă un activ de infrastructură esenţial în România, ce funcţionează în conformitate cu un cadru de reglementare bine stabilit, notează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel