Alina Tănăsescu: Ludovic Orban desconsideră instituţiile statului

Deputatul PSD de Dolj, Alina Tănăsescu, afirmă că premierul desemnat Ludovic Orban desconsideră instituţiile statului prin menţinerea pe lista miniştrilor propuşi persoane care au primit aviz negativ în comisiile de specialitate din Parlament. 

Alina Tănăsescu a catalogat atitudinea premierului desemnat Ludovic Orban drept una de 'vătaf' în condiţiile în care acesta nu a făcut alte propuneri de miniştri în locul celor avizaţi negativ de comisiile parlamentare.

'Dacă Guvernul Orban desconsideră instituţiile statului încă dinainte să fie învestit, presupunând că acest scenariu sumbru pentru români s-ar materializa, oare cât respect va arăta după ce se va vedea cazat la Palatul Victoria? (...) Cu o atitudine de vătaf, Ludovic Orban, preşedintele PNL, a declarat, după cele două zile de audieri, că nu va veni cu alte propuneri de miniştri pentru Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale şi Ministerul Finanţelor Publice, după ce candidaţii propuşi au primit aviz negativ din partea comisiilor de specialitate. Ar fi o premieră pentru România ca un premier desemnat să vină în faţa Parlamentului cu nişte propuneri de miniştri care nu au reuşit să convingă deputaţii şi senatorii că merită să conducă anumite ministere', a declarat Alina Tănăsescu, într-un comunicat remis vineri AGERPRES.

Deputatul social-democrat menţionează că până acum, candidaţii pentru funcţia de ministru care au fost avizaţi negativ în comisiile de specialitate din Parlament au fost înlocuiţi. 'Consider, de asemenea, că decizia liderului PNL este o jignire faţă de Parlament şi rolul acestuia, chiar dacă avizul comisiilor de specialitate este consultativ. În ciuda animozităţilor politice inerente, niciun alt premier desemnat nu a călcat în picioare acest proces democratic, menţinând pe lista propunerilor de miniştri persoane care au primit aviz negativ.

Miniştrii propuşi în Cabinetul Orban au fost audiaţi, marţi şi miercuri

De-a lungul anilor au existat propuneri de miniştri avizate negativ şi în cazul Guvernelor Boc ori Dacian Cioloş, dar aceştia au fost mai apoi înlocuiţi, aşa cum era normal. Iată însă că Guvernul Orban dovedeşte, încă dinainte să ajungă la votul de învestitură, un uriaş dispreţ faţă de români', mai arată deputatul Alina Tănăsescu, în comunicatul menţionat. Miniştrii propuşi în Cabinetul Orban au fost audiaţi, marţi şi miercuri, în comisiile de specialitate ale Parlamentului, 3 din cei 16 primind aviz negativ de la parlamentari.

Au primit aviz negativ: Florin Cîţu - propus pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Finanţelor Publice; Ion Ştefan - propus pentru Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei; Violeta Alexandru - propusă la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale. La finalul audierilor, social-democraţii i-au cerut premierului desemnat, Ludovic Orban, să îi înlocuiască de urgenţă pe miniştrii propuşi care au primit avize negative din partea comisiilor de specialitate. În replică, premierul desemnat, Ludovic Orban, a spus că nu îi va retrage pe miniştrii propuşi care au primit aviz negativ. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel