EXCLUSIV  Alina Mungiu-Pippidi: Lumea mă întreabă de ce îl apăr pe Dragnea

Bogdan Bolojan / 10 iul 2018 / 13:38 Salveaza PDF Comentarii
Liviu Dragnea
Descriere foto: Liviu Dragnea

Alina Mungiu Pippidi a vorbit la DCNews Live despre instrumentalizarea luptei anticorupție. Ea a vorbit și despre cei care astăzi pozeză în prietenii integrității. 

"Din păcate, România repetă pas cu pas traseul italian. Ceva care începe ca o mare campanie anticorupție devine instrumentalizat politic, nu numai de politicieni și de presă, ci de toată lumea, deci nu mai poți să faci o mișcare fără ca toată lumea să calculeze câștigurile sau pierderile politice. Încet, încet aceste mișcări își pierd ingenuitatea și încep să fie folosite chiar dacă erau bine intenționate. Anticorupția, odată ce devine instrumentalizată politic devine extraordinar de dificilă. Unii dintre procurori s-au amestecat în politică," a spus Alina Mungiu Pippidi,"

Mă întreabă lumea de ce îi iau apărarea lui Dragnea 

"Există și acel program politic cu scoaterea penalilor din politică. Este o instrumentalizare a anticorupției. Trebuiau să ne lase pe noi în  plata Domnului. Asta e treaba societății civile. Integritatea nu poate fi proprietata unui partid. Este o instrumentalizare când spui că toți dușmanii tăi sunt penali, așa cum a zis și șeful statului. Acei penali fac parte din fosta ta alianță de guvernare. Dintre oamenii care te-au propus, erau toți cei din dosarul Referendumul, din care numai unul a fost condamnat. Lumea mă întreabă de ce îl apăr eu pe Dragnea. Mi se pare anormal ca ceilalți doi care erau cu el în campania electorală de la referendum: Anastasiu, Petrache, Nicoară, aceștia fac parte din grupul care l-au propus pe Klaus Iohannis la președinție. Deci, ei acum sunt prietenii integrității și numai Dragnea e un infractor care scotea lumea cu sila la referendum," a mai spus Mungiu-Pippidi. 

Vezi răspunsul complet:


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26