Alina Gorghiu vrea negocieri cu Victor Ponta. Avertisment către Ludovic Orban

Alina Gorghiu, senator liberal de Timiș, nu acceptă ca la viitorul Consiliu Național (CN) al PNL să nu fie abordate teme de importanță majoră pentru partid, motiv pentru care îi adresează un apel ferm în acest sens lui  Ludovic Orban. 

"Pe 4 august va avea loc CN al PNL. Din cele expuse de președintele Orban, tema principală va fi legată de criteriile de selecție pentru candidații la alegerile europarlamentare și pentru cei care vor candida la alegerile locale. Însă îi cer public d-lui președinte, i-am spus și în ședință acest lucru, o voi cere și în CN, cred că deja suntem în punctul în care trebuie să discutăm în ritm mai alert despre strategia PNL.

Cred că suntem obligați deja, fiind înaintați ca timp politic, să facem publică strategia cu care PNL va intra în această toamnă", a declarat, joi, la Timișoara, Alina Gorghiu.

Fost lider al PNL, Gorghiu a detaliat la ce anume se referă: "Când spun strategie, vreau să văd și eu, și ceilalți membri ai partidului de la conducerea PNL care sunt acele 3-5 mari proiecte, teme de interes național pe care partidul le va comunica public, astfel încât fiecare dintre noi, fiecare dintre cetățenii cu drept de vot să știe ce va face PNL în primul moment când va intra la guvernare".

Alina Gorghiu consideră că partidul său nu are voie să înceapă viitoarea sesiune legislativă fără un plan de acțiune elaborat și arată cum trebuie acționat pentru a nu se mai repeta eșecul usturător înregistrat de PNL la ultima moțiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă.

"Avem nevoie să stabilim de acum va aborda moțiunea de cenzură din toamnă pentru că da, această moțiune de cenzură de care am trecut a fost un eșec pentru noi, dar va trebui să știm cum deschidem ușile astfel încât să putem avea o colaborare cu UDMR, cu ALDE, și cu celelate partide din Opoziție de ale căror voturi avem nevoie, inclusiv Ponta. Iar acest dialog trebuie pornit de acum. Iar dacă cineva își imaginează că se pot recrea punți rupte între noi și alte partide în scurt timp, se înșeală. Fac apel să se reia acest dialog de azi. Deci să stabilim încă de la acest CN strategia pentru moțiunea din toamnă, că nu mai e mult timp" a adăugat Alina Gorghiu.

PNL se pregătește pentru o nouă ediție a Consiliul Național (CN), care va avea loc pe 4 august. Oficial, liderul formațiunii politice, Ludovic Orban, va supune dezbaterii și votului din CN criteriile de selecție pentru candidați, în contextul viitoarelor alegeri la europarlamentare.

Vezi si: Alina Gorghiu, cerință către USR. Să nu ajute...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel