Alina Gorghiu vorbește despre ”victorie”, după ce Senatul a aprobat Legea votului prin corespondență

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a reacționat luni, după ce Senatul a aprobat proiectul de lege privind votul prin corespondență. Liderul liberal consideră că votul din Camera Superioară reprezintă "o victorie a normalității" în Parlament.

"Consider votul Senatului de azi o victorie a normalității, un prim pas către a remedia o nedreptate făcută diasporei românești. Consecvența pe care PNL a demonstrat-o în apărarea unui drept fundamental al românilor de pretutindeni începe să dea rezultate", a afirmat Alina Gorghiu, prin intermediul unui comunicat.

Liderul liberal spune că votarea acestui proiect atât de către senatorii PNL, cât și de către cei ai Puterii îi permite să spere "într-un vot similar în Camera Deputaților, forul decizional pe acest subiect".

[citeste si]

"Proiectul de lege este bazat în mare parte pe inițiativa depusă de PNL la Parlament încă din luna martie. Se dovedește, astfel, că rezistența Puterii față de acest proiect nu a fost nici pe departe fundamentată pe argumente serioase. Opoziția PSD față de acest proiect a fost un act premeditat de tergiversare a unei soluții pentru votul în diaspora, caracterizat de o atitudine duplicitară și dezinformări", a precizat Alina Gorghiu.

Ea a solicitat Parlamentului "să acorde prioritate" proiectului de lege, astfel încât "să ajungă rapid în Camera Deputaților, să fie votat și trimis la promulgare".

"Parlamentul României le datorează această lege românilor din străinătate, iar ea trebuie să se aplice începând cu alegerile parlamentare de anul viitor", a conchis copreședintele PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel