Alina Gorghiu: Vom contesta la CCR

Partidul Naţional Liberal va contesta la Curtea Constituţională procedura prin care, miercuri, plenul Camerei Deputaţilor a reluat votul la cele opt legi care fuseseră votate săptămâna trecută, a anunţat copreşedintele PNL Alina Gorghiu.

'Suntem în faţa unui spectacol dintre găştile de la PSD, că mie nu mi-e clar care e problema. Cert e că este pentru prima dată în Parlament când un set de legi respinse de Camera Deputaţilor au fost repuse votului la interval de o săptămână. Am părăsit plenul, am refuzat să votăm sau să revotăm nişte legi care deja erau votate de Camera Deputaţilor şi vom contesta la Curtea Constituţională, pe motive extrinseci, toată această procedură. Pentru că nu mi se pare normal ce se întâmplă. Colegii mei, până săptămâna viitoare, vor lucra la sesizarea către Curtea Constituţională pe procedură şi vom vedea ce decizie ia CCR', a afirmat Gorghiu.

Cât priveşte legea demnităţii, iniţiată de liderul social-democraţilor Liviu Dragnea, lege care a fost retrimisă la comisie pentru trei săptămâni, Alina Gorghiu a spus că PNL o va ataca la CCR pe motive de 'încălcare flagrantă a Constituţiei, de încălcare la liberă exprimare'.

'Ca să înţelegeţi mai bine logica ce a stat la baza acestei încălcări flagrante a Regulamentului şi a Constituţiei, vă spun atât: Legea defăimării. De fapt, domnul Dragnea, pentru a-şi satisface un orgoliu personal şi anume pentru a-şi vedea legea devenită realitate sau reintrodusă în circuitul legislativ, aşa cum s-a şi întâmplat, a călcat în picioare un sistem electronic de vot care funcţiona în mod corect şi pe care conducerea Camerei a plătit, nici mai mult nici mai puţin, la vreo 500.000 de euro, a călcat în picioare un regulament şi a călcat în picioare colegii pe care i-a tot criticat, motiv pentru care am ales să nu fim părtaşi la această încălcare a legii', a susţinut Gorghiu.

Ea a menţionat că PNL a părăsit plenul pentru că a refuzat să voteze sau să revoteze legi care deja erau votate de Camera Deputaţilor.

'Vom contesta la Curtea Constituţională pe motive extrinseci toată această procedură. Pentru că nu mi se pare normal ce se întâmplă. Colegii mei, până săptămâna viitoare, vor lucra la sesizarea către Curtea Constituţională pe procedură şi vom vedea ce decizie ia CCR. Vă mărturisesc că nu înţeleg de ce domnul Dragnea are aşa o mare dorinţă de a-şi promova o lege controversată, o lege pe care Camera Deputaţilor nu a dorit-o, o lege pe care societatea românească a criticat-o din toate părţile şi din toate punctele de vedere, o lege care oricum va fi atacată de PNL la CCR pe motive de încălcare flagrantă a Constituţiei. De ce vrea în continuare să-şi lipească numele de Legea defăimării, de cenzură în general chiar nu pot să înţeleg, dar este opţiunea domniei sale şi nu-mi rămâne decât să o contest, conform regulamentului', a reiterat Gorghiu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel