Alina Gorghiu - Victoria Nuland: Ce i-a transmis președintele PNL oficialului SUA

Secretarul de stat al SUA pentru afaceri europene și eurasiatice, Victoria Nuland, s-a întâlnit miercuri cu cei mai importanți politicieni români, între care și co-președintele noului PNL, Alina Gorghiu.

Alina Gorghiu susține că în cursul întrevederii cu Victoria Nuland a reiterat angajamentul ferm al Partidului Național Liberal față de statul de drept, consolidarea instituțiilor democratice, buna guvernare și combaterea corupției.

"Am susținut întărirea Parteneriatului Strategic cu SUA, care să se materializeze prin extinderea colaborării nu doar în planul securității, ci și în plan economic, comercial și cultural. Suntem conștienți că lărgirea domeniilor de colaborare depinde în mare parte de rezolvarea problemelor de integritate și de corupție, iar PNL este determinat să contribuie efectiv la soluții care să consolideze democrația și statul de drept. În acest sens, PNL va veghea ca legislația anticorupție să fie respectată, pentru a nu se mai repeta episoade similare legii amnistiei și grațierii. Cu atât mai mult cu cât știm că sunt depuse două inițiative legislative pe această temă, le vom solicita colegilor din celelalte formațiuni politice respingerea lor în Parlament în cel mai scurt timp", a declarat Alina Gorghiu, citată de Agerpres.

Vezi și: Culise: Victoria Nuland, două directive clare la întâlnirile cu liderii români

În cadrul discuțiilor cu Victoria Nuland, copreședintele PNL a menționat și un alt obiectiv al PNL, anume reforma clasei politice, care trebuie să pornească de la regândirea sistemului de finanțare a partidelor în alegeri, pentru a combate corupția.

"Clasa politică trebuie să redevină responsabilă în relația cu celelalte instituții ale statului. Din această perspectivă, este necesară adoptarea propunerii legislative inițiate anul trecut de către PNL, care urgentează toate procedurile parlamentare prin care se răspunde solicitărilor Justiției privind arestarea preventivă sau începerea urmăririi penale a senatorilor și deputaților", a continuat Alina Gorghiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel