Alina Gorghiu, verdict pentru Legea dării în plată

Senatorii liberali vor vota Legea dării în plată, a declarat luni copreşedintele PNL Alina Gorghiu.

'La Senat astăzi avem un proiect foarte important pentru PNL - Legea dării în plată. Pe ordinea de zi se pare că va exista şi grupul nostru a luat decizia, evident, să îl susţină, aflându-ne în calendarul pe care PNL şi l-a propus, astfel ca în luna aprilie această lege să devină realitate', a precizat Gorghiu într-o conferinţă de presă la Parlament, la finalul Biroului Politic Naţional al formaţiunii.

Alina Gorghiu a explicat principiul riscului împărţit de la care a pornit Legea dării în plată, ea precizând că acesta a fost şi motivul pentru care PNL susţine actul normativ.

'Principiul este acela că în orice societate normală riscul trebuie împărţit. Că ne place sau nu ne place, până acum acest risc nu a existat decât de partea clienţilor serviciilor bancare. S-a modificat legea, conform solicitării venite de la Preşedinţie, cererea de reexaminare a fost analizată serios de colegii noştri din Senat şi cred că nu se mai poate vorbi de niciun fel de afectare, după aceste amendamente care astăzi trec prin Senat. Am văzut, însă, în anumite momente, o poziţie, haideţi să-i spun de uşoară forţă de negociere, din partea sistemului bancar, care spunea prin anumite voci cum o să dispară proiectul 'Prima casă'. Şi au venit toate argumentele necesare şi suficiente pentru a merge în direcţia în care acest lucru nu este real. Aţi văzut săptămâna trecută cifrele venite de la Guvern şi de la sistemul bancar, direcţionate către 'Prima casă'. Gândiţi-vă că 1,7 miliarde de lei se duc anul acesta de la Guvern către 'Prima casă', iar din sistemul bancar cred că 2,6 miliarde de lei. Ceea ce înseamnă că acest proiect va continua cu succes', a arătat copreşedintele PNL. Gorghiu a subliniat că la nivel parlamentar liberalii îşi doresc 'un dialog în continuare cu cei din sistemul bancar'.

[citeste si]

'Legea va trece de Senat. Dacă mai există lucruri care ar putea fi în divergenţă pe procedură sau pe fond, la Cameră vor putea fi discutate din nou şi analizate. Veţi vedea şi majoritate în Senat astăzi. După părerea mea, va fi o majoritate relaxată, care va da girul acestui proiect bun pentru societatea românească', a susţinut copreşedintele PNL.

Proiectul legii dării în plată se află pe ordinea de zi a plenului Senatului şi, dacă dezbaterile vor fi finalizate, este posibil ca votul să se dea luni, a declarat vicepreşedintele Camerei superioare, Ioan Chelaru, după şedinţa Biroului permanent. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel