Alina Gorghiu: TVA de 16% din 2019

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a anunţat vineri, la Satu Mare, că programul de guvernare al partidului, ce va fi prezentat în campania electorală de la alegerile parlamentare, prevede reducerea TVA-ului la 16% în 2019 şi a impozitării pe muncă la acelaşi nivel.

'Una dintre propunerile cheie ale programului de guvernare face referire la reducerea fiscalităţii în România. Vorbim de introducerea unei cote unice de 16%. Românii identifică în general partidul cu această cotă unică pe care am reuşit s-o interzicem în 2004, motiv pentru care începând cu anul 2017, adică începând cu anul viitor vom putea discuta despre o modificare a taxelor pe muncă pentru că scăderea impozitării pe muncă este o dorinţă a mediului de afaceri din România, un rezultat firesc pe cale de consecinţă va fi să vedeţi mai mulţi bani în buzunarele tuturor românilor, ale contribuabililor', a declarat Alina Gorghiu, într-o conferinţă de presă.

Ea a adăugat că programul va prevede reducerea impozitării salariilor iar cu o colectare îmbunătăţită la buget se poate şi reducerea TVA-ului la 16% din anul 2019.

'Acum avem pentru angajat 16,5% şi PNL propune 16%, însă pentru angajator vorbim de o reducere de la 21,5% la 16%. Categoric înseamnă şi pentru sătmăreni în plus pentru că ştiu că în judeţ dumneavoastră este un salariu mediu de 1495 de lei, cu 450 de lei mai mic decât media naţională. Asta înseamnă o măsură bine venită inclusiv pentru sătmăreni. Cota unică de 16% nu doar la taxele pe muncă este prevăzută în programul de guvernare, avem aceeaşi cotă gândită, ajungând la 16% TVA-ul până în 2019. Cred că acest lucru se poate realiza dacă gândim paşi pentru îmbunătăţirea colectării la bugetul de stat şi prin responsabilitate bugetară', a mai spus copreşedintele PNL.

Alina Gorghiu a precizat că PNL îşi va prezenta în curând programul de guvernare pe care-l va propune românilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel