Alina Gorghiu susține scăderea vârstei de vot. Voi o susțineți? Votați în SONDAJUL DCNEWS

Alin Gorghiu, copreședinte al PNL, face un pas către UNPR și declară că liberalii nu doar că susțin, dar și vor propune discutatea posibilității de a scădea vârsta de la care cetățenii României pot vota. 

"Eu chiar cred că este nevoie în România să ne gândim să scădem această vârstă de vot, poate nu la 16, putem chiar la 17 ani. Este o discuție care se face în alte state europene. Există un raport foarte interesant al Adunării Parlamentarilor pe lângă Consiliul Europei care agreează scăderea și încurajează scăderea vârstei de vot. Și, dacă la noi tinerii la 16 ani muncesc, plătesc taxe, se căsătoresc, de ce nu ar putea să aibă și acest drept de vot? Mi-e teamă însă că PSD s-ar opune la o asemenea modificare tocmai pentru că știți că atunci când nu e electoratul tău îl pedepsești, ca și în diaspora, pentru că oamenii din diaspora au avut o anumită opțiune politică, alta decât Victor Ponta la alegerile prezidențiale, acum (acest electorat — n.r.) este sfidat și ignorat. Chiar o să discut în comisia noastră de unificare această idee să văd ce reacții vom obține" este declarația făcută de Alina Gorghiu, într-o conferință de presă. Copreședinta PNL fusese întrebată, în condițiile unor zvonuri cum că PNL ar negocia majoritatea cu UNPR, dacă susține propunerea UNPR de scădere a vârstei populației cu drept de vot la 16 ani, potrivit Agerpres

VEZI ȘI: Liderii UNPR, pregătiri dezbateri Cotroceni. Mai multe proiecte proprii, lansate în 2015

Copreședinta PNL a precizat că nu face acest demers pentru a îndulci UNPR și a convinge formațiunea să renunțe la PSD pentru PNL. "Dacă sugerați cumva că aș putea fi de acord cu o propunere pentru a îndulci poziția UNPR ca să renunțe la susținerea PSD, vă înșelați. Tocmai spuneam că, acum doi ani, în Comisia de revizuire a Constituției, PNL a avut această propunere. Nu am rediscutat-o pentru că știți foarte bine că lucrările comisiei sunt blocate de PSD. Și oricum vă mărturisesc că nu m-aș mai așeza la masă cu unul care nu e în stare să respecte Constituția, să nu organizeze alegeri, să nu îngrădească dreptul de vot și multe alte cele", a subliniat Alina Gorghiu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel