Alina Gorghiu, soluții pentru deblocarea ANAF, după raportul FMI

Alina Gorghiu, co-președintele PNL, consideră că ANAF are nevoie de o restructurare reală, bazându-se pe o analiză realizată de FMI.

"Înțelegere sau mediere cu contribuabilul. Pe scurt, respect!

Sunt soluții de deblocare a activității ANAF Anul acesta au fost înregistrate mii de plângeri penale rezultate ca urmare a contestațiilor depuse de contribuabili nemulțumiți de deciziile ANAF.

Experții FMI, în raportul de care am mai vorbit azi, recomandă ANAF să negocieze înțelegeri cu contribuabilii atunci când apar diferențe intre sumele plătite și cele constatate în urma inspecțiilor fiscale.

"Este necesara posibilitatea de a negocia înțelegeri cu contribuabilii pe marginea ajustărilor fiscale, cu controale de integritate. ANAF trebuie sa poată încheia înțelegeri, acolo unde este cazul, mai ales că numărul de cazuri de transfer al profiturilor crește. Instanțele nu sunt cel mai bun loc de rezolvare a diferențelor de opinii pe marginea corectitudinii ratelor economice de randament al funcțiilor, activelor sau riscurilor, sau pe marginea evaluării proprietății intelectuale aflate în diferite țări", punctează experții FMI.

Corect, adevărat și posibil.

Asta înseamnă mediere, știți ca de ani de zile o promovez!", scrie Alina Gorghiu pe pagina sa de Facebook.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel