EXCLUSIV  Alina Gorghiu recunoaște că a greșit. Tudorel Toader, susținut de PNL: Muncește ca un ministru liberal

Alina Gorghiu, senatoare PNL și fostă președintă a partidului, îl laudă pe ministrul Justiției, Tudorel Toader, și recunoaște greșeala PNL. 

”Tema justiției este una pe care discursul PNL a fost poate ușor neconform cu doctrina liberală. Probabil că trebuia pus accentul mai mult pe drepturi și libertăți, pe o lege a responsabilității magistraților, pe care, apropo, vă întreb: unde este legea asta? Am fost singura care a vorbit despre o lege a responsabilității magistraților și nu o văd deloc susținută de PSD în acest moment” a declarat Alina Gorghiu, la DCNews LIVE. 

”Grațierea nu rezolvă nici 1% din problemă”

”Vreau să văd pachetul cu care domnul Toader va veni în Parlament. Aici sunt perfect de acord cu el. Grațierea nu rezolvă nici 1% din probleme.” a spus Alina Gorghiu la DCNews LIVE. Senatoarea PNL a precizat că proiectul de grațierea cu care a venit Guvernul rezolva problema a o mie de deținuți, ”adică nu rezolva problema aproape deloc”. 

[citeste si]

”Problema e următoarea, e o soluție falsă grațierea. Uitați-vă la un om care nu discută ipocrit, discută pe cifre și pe realități. Oriunde s-a dispus măsura grațierii într-un an de zile penitenciarul era la fel de populat, ba chiar mai mult. Grațierea nu rezolvă nici integrarea în societate, nici problema de reeducare. Măsurile alternative, da. Construirea de noi penitenciare, da. Sunt măsurile pe care trebuie să le luăm astfel încât eu să nu ajung la același nivel de 30.000 de oameni în sistem penitenciar în opt luni de zile ca-n Italia” a spus fosta președintă a PNL. 

Toader, susținut de PNL. ”Muncește ca un ministru liberal de Justiției”

Alina Gorghiu a mai subliniat că: ”Nu vom avea deloc o poziție de partid care nu vrea absolut deloc o legislație care să îmbunătățească sistemul judiciar din România, ba dimpotrivă, vom fi foarte constructivi și vom ajuta ca sistemul penitenciar din România să trăiască în alte condiții, ca recuperarea prejudiciului să fie efectivă, vorbim de o susținere pentru tot ce înseamnă confiscarea extinsă. Sunt foarte multe lucruri pe care le susținem și i-am spus ministrului Toader că are tot suportul nostru pe măsuri oportune pentru sistemul judiciar. I-am spus-o și-n Comisie, nu prea îl susține PSD-ul acum și mi-aș dori să nu-l văd remaniat în următoarele două trei luni pentru că a început să construiască, ba chiar am glumit cu dânsul în Comisie și i-am spus că muncește ca un ministru liberal de justiției, are inițiativă, are proiecte foarte bune și cred că ar fi mare păcat să-l schimbe acum când a început să pună degetul pe rană, chiar dacă rezultatul raportului nu a satisfăcut liderii PSD”. 

Vezi de la minutul 29:20: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel