Alina Gorghiu, reacție vehementă împotriva lui Călin Popescu Tăriceanu. "Nu are niciun motiv să se amestece"

Călin Popescu Tăriceanu îi cere președintelui Klaus Iohannis decapitarea DNA și a ÎCCJ, după ce o femeie a fost arestată șase luni ca apoi să fie achitată. Livia Stanciu o acuzase de șantaj. Alina Gorghiu, copreședinte al PNL, a avut o reacție dură față de președintele Senatului. 

"Senatul României nu are niciun motiv să se amestece în cazuri pe care justiția românească, prin mecanismele CSM și ale Inspecției judiciare, le pot regla fără îndrumarea dlui Tăriceanu. Senatul face legi şi NU se pronunţă, conform Constituţiei, asupra deciziilor instanţelor. Acest rol revine exclusiv CSM şi instanţelor competente. Dacă e cineva vinovat de vreo eroare judiciară, trebuie să platească, dar vinovăția sa nu o stabilesc parlamentarii", a scris Alina Gorghiu, pe pagina sa de Facebook. 

Copreședinta PNL a adăugat: "Îi amintesc președintelui Senatului că domnia sa obstrucționează de două luni Constituția în cazul Șova. E lesne de observat, însă, că spiritul justițiar al dlui Tăriceanu funcționează extrem de selectiv. Șeful Senatului exploatează politicianist cazul pe care îl invocă, pentru a justifica ofensiva Puterii asupra legilor penale și a instituțiilor anticorupție. Acesta nu este un demers al Parlamentului, ci al frontului anti-justiție pe care îl păstorește domnul Tăriceanu, împreună cu Victor Ponta și PSD, iar PNL nu va gira niciodată acțiunile prin care aceștia încearcă să se opună justiției". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel