Alina Gorghiu, reacție la solicitarea lui Stelian Tănase privind situația TVR: Trebuie rezolvată prin consens politic

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu, a declarat, marţi, în contextul scrisorii adresate de Stelian Tănase, că la prima întâlnire pe care partidele parlamentare o vor avea, se va stabili o dată pentru dezbaterea situaţiei TVR, întrucât o rezolvare sustenabilă trebuie găsită prin consens politic. 

"Sunt mai mult decât de acord să analizăm şi această problemă în dezbaterile care vor avea loc. Nu cred că vreunul dintre colegii mei, liderii partidelor politice vor avea ceva de obiectat. Situaţia TVR a fost propusă spre dezbatere de Kelemen Hunor, va trebui doar ca la prima întâlnire pe care o vom avea, în măsura în care se va stabili, atunci, o agendă pentru următoarele întâlniri să abordăm şi acest punct. Mi se pare extrem de important acest punct şi va fi ridicat cu siguranţă în cadrul întâlnirii", a declarat Alina Goghiu, la solicitarea Mediafax.

Lidera liberalilor a afirmat, de asemenea, că ar fi fost "îngrijorată" dacă nu vedea o solicitare din partea șefului TVR și că starea instituției trebuie discutată cât se poate de obiectiv, fără a prejudicia soarta Televiziunii Române, "în funcţie de simpatia sau antipatia unui prim-ministru faţă de cel care manageriază instituţia".

Stelian Tănase, cerere către politicieni. "Ar putea duce la consecințe fatale"

Potrivit co-președintelui PNL, o rezolvare sustenabilă a situaţiei de la TVR, "după atâta vreme în care Guvernul a ingnorat starea instituției, trebuie să fie găsită prin consens politic pentru că altfel va fi doar o cârpeală, o situaţie temporală, care va duce la acelaşi final", a afirmat copreşedintele PNL.

Alina Gorghiu a mai fost de părere că la discuţia pe tema situaţiei din TVR va trebui să ia parte şi un reprezentant al Executivului cu putere de decizie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel