Alina Gorghiu, proiect nemaiîntâlnit: Intrăm în normalitate

Alina Gorghiu a declarat, luni, în cadrul emisiunii "Jocuri de Putere", la Realitatea TV, că legea cotelor de gen nu este o mișcare feministă, ci o mișcare de normalitate.

"Este un proiect care nu vorbește despre femei sau bărbați, în sine. Este o cotă minimă, un minimum de 30% per fiecare gen pentru că, în momentul ăsta, este un dezechilibru clar. În Parlament ai 11% femei. Dacă te uiți la medaliile olimpice date de România, toate, vezi că mai mult de jumătate sunt luate de femei. Dacă te uiți la absolvenții de studii superioare, 52% sunt femei. Nu poți să ajungi la o stare de normalitate dacă nu gândești un echilibru de reprezentare. Am lansat o petiție, în online. Cei mai valoroși oameni, în acest context, sunt bărbații. Nu este o mișcare feministă, este o mișcare de normalitate. Premisele bune sunt generate de semnăturile din partea tuturor partidelor politice parlamentare", a spus Gorghiu la Realitatea.

"Vasile Blaga susține proiectul, colegii noștri, foarte mulți, au semnat petiția. Alți colegi, din alte partide, susțin acest lucru. Premierul României a ales ca o treime din miniștri să fie femei. Doamna Raluca Prună a venit la dezbarea în care lansasem cele două inițiative și a zis că punctul său de vedere, ca minister, va fi 'pentru'. Cred că putem să facem acest lucru astfel încât să intrăm în normaliate", a mai spus copreședintele PNL.

Legea cotelor de gen prevede modificarea pe fond a cadrului legislativ pentru alegerile locale şi parlamentare, pentru introducerea principiului egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi în rândul candidaţilor, nu al aleşilor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel