Alina Gorghiu nu exclude discuții cu Geoană și UNPR pentru moțiunea de cenzură

Alina Gorghiu, copreședinta PNL, crede că un nou guvern îi va lua locul cabinetului Ponta în cursul acestei sesiuni parlamentare, adică până în luna iunie.

Întrebată, într-un interviu acordat romanialibera.ro, de ce ar vota moțiunea de cenzură a PNL, de pildă, oamenii lui Mircea Geoană și ai lui Marian Vanghelie, dacă ei nu câștigă nimic, Gorghiu a replicat:

"Răspunsul meu nu-l vizează doar pe Mircea Geoană, ci pe fiecare parlamentar în parte: suntem deschiși dialogului cu ei și discutăm despre îndepărtarea guvernului PSD. În acest moment, refuzăm să negociem orice fel de vot pe funcții guvernamentale și orice alt troc politic. Ca atare, toți parlamentarii care vor dori să voteze în favoarea moțiunii, inclusiv dl Geoană, o vor face pentru binele românilor, pentru agenda publică și pentru că au înțeles cât de toxic este un guvern lipsit de credibilitate și de scrupule."

"Sunt discuții, ar fi prea mult să le spunem negocieri. Sunt discuții pe care le purtăm cu toți parlamentarii și care au la bază susținerea moțiunii de cenzură. Constituțional vorbind, moțiunea este un gest politic care sancționează un guvern. Vom avea un argument mult mai puternic în momentul în care vom finaliza programul de guvernare și atunci colegii noștri s-ar putea pronunța în cunoștință de cauză pro sau contra acestuia. Am ferma convingere că sunt deja mulți parlamentari care și-au format deja un punct de vedere, în funcție de prestația premierului, în funcție de ultimele acțiuni ale Guvernului și chiar în funcție de sentimentele pe care le au față de Victor Ponta", a mai spus Gorghiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel