Alina Gorghiu, mesaj tranșant pentru PSD-ALDE: PNL nu va face niciun fel de concesie

Senatorul PNL Alina Gorghiu lansează săgeți către PSD-ALDE chiar în ziua în care Comisia specială pentru legislaţia din domeniul justiţiei, condusă de deputatul PSD Florin Iordache, a avut joi, 19 aprilie, prima şedinţă în care s-a discutat despre modificările la cele trei Coduri în această sesiune parlamentară. Totodată, Alina Gorghiu transmite și un avertisment majorității parlamentare referitor la unele propuneri controversate, subliniind că PNL nu va face "deloc rabat și niciun fel de concesie.

"Cele trei proiecte pe Cod Penal, Cod de Procedură Penală și Cod de Procedură Civilă nu înseamnă altceva decât presiuni și impulsuri politice din partea PSD-ALDE. Nu niște proiecte dorite de sistemul judiciar, nu niște proiecte care să aibă în spate studii de impact, așa cum au nevoie niște codificări relevante", a declarat Alina Gorghiu, joi, în timpul unei conferințe de presă susținută la Timișoara.

Pe de altă parte, senatorul de Timiș a precizat că PNL va solicita sesizarea Comisiei de la Veneția pe aceste proiecte legislative, motivând că " inclusiv cei care fac parte din GRECO ne-au solicitat prin ultimul raport acest lucru. Evident că majoritatea parlamentară o va refuza si de această dată, ceea ce nu ne miră", a adăugat politiciana, exprimându-și speranța că se va evita dezechilibrul din dezbaterile trecute care au generat dezechilibru și în reglementare.

O altă critică dedicată coaliției PSD-ALDE a vizat faptul că la modificările care apar în proiectele pe Coduri nu se precizează inițiatorii.

"Penibilul absolut al acestei zile sau al aceste comisii speciale a fost faptul că nu știm ale cui sunt aceste proiecte depuse în Comisie. Pe ordinea de zi cele trei proiecte au apărut ca inițiative legislative fără să existe inițiatori. Nu există paternitatea acestui proiect. Nici în momentul acesta nu știm dacă sunt semnate exclusiv de dl Iordache, de toți membri PSD, de membri PSD sau ALDE și ar fi foarte drăguț să începem măcar cu acest lucru de procedură: să știm cine a depus aceste trei proiecte".

Gorghiu: PSD și-a înghițit limba în legătură cu raportul GRECO

Alina Gorghiu se declară nemulțumită și de faptul că parlamentarii puterii ignoră cel mai recent raport GRECO.

"PSD și-a înghițit limba în legătură cu raportul GRECO. Astăzi nu a fost niciun cuvând pe raportul GRECO. Era necesar pentru că chiar hotărârea de înființare a acestei comisii te obligă să faci în așa fel încât să raportezi Codurile penale la sugestiile din ultimul raport GRECO. N-o vor face și din păcate lucrul acesta care ar fi trebuit să fie discutat cu maximă seriozitate nu s-a întâmplat", a mai precizat senatorul PNL.

Avertisment din PNL pentru PSD-ALDE

În acest context, Alina Gorghiu a transmis și un mesaj ferm celor din PSD-ALDE referitor la modificările controversate.

"Menționez că sunt câteva texte pe care PNL nu va face deloc rabat și niciun fel de concesie. Sunt anumite texte propuse care, dacă vor fi adoptate, se va ajunge la momentul îngropării unor dosare răsunătoare sau chiar, în cazul unor condamnări pronunțate deja, să se poată relua procedura. Este exact invers față de ceea ce ar fi necesar pentru un proces legislativ credibil. Surpriza absolută este faptul că nu e prevăzută niciun fel de modificare pe abuzul în serviciu. Chiar dacă sunt vreo 11 de amendamnete anterior depuse, nu și-au asumat această modificare dintr-un motiv foarte simplu, pentru că va face pe modelul tortului din care iese iepurașul la 12 noaptea. Adică în ultima secundă vor veni cu modificarea la abuz în serviciu . Pot să fac deja o predicție: va fi un abunz în serviciu fără prag care îi favorizează cam pe toți din PSD-ALDE, motiv pentru care va fi destul de greu să contestăm în ultima secundă această aberație legislativă. Se modifică traficul de influență, se restrânge practic sfera de definire a funcționarului public, se modifică grupul infracțional organizat... sunt foarte multe alte schimbări, inclusiv presa poate fi afectată de una dintre modificări, condamnarea celor care distribuie, emite în spațiul public informări despre un dosar aflat în etapa de urmărire penală... Trag însă nădejdea că de data aceasta va fi mai multă înțelepciune, pentru că ne dorim niște reglementari adecvate și la standarde europene", a conchis Alina Gorghiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel