Alina Gorghiu, mesaj pentru Tudorel Toader: S-ar putea să-l coste mandatul

Senatorul PNL, Alina Gorghiu,  a declarat, luni, că președintele României, Klaus Iohannis este singurul care are, conform Constituției și jurisprudenței Curții Constituționale a României, atributul de a aproba sau nu revocarea Laurei Codruța Kovesi.

„Vreau să infirm o teză care circulă cu viteza luminii de două zile, şi anume că preşedintele nu are altă variantă decât să o revoce pe şefa DNA, ceea ce este totalmente fals. Evident că preşedintele are, conform Constituţiei şi jurisprudenţei Curţii, acest atribut de a o revoca sau nu. Este o decizie chiar din 2005 a Curţii Constituţionale care spune că acest atribut al preşedintelui nu are cum să fie golit de conţinut. Este un mare balon de săpun acesta că preşedintele, vezi Doamne, ar fi obligat, constrâns de lege să o revoce", a declarat Alina Gorghiu la Parlament.

De asmenea, Gorghiu  se îndoieşte că CSM va aviza favorabil propunerea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de a o revoca pe Laura Codruţa Kovesi. „Mă îndoiesc că va fi un aviz favorabil. Adică aş putea chiar să am o opinie fermă că acest aviz va fi unul nefavorabil, chiar dacă este unul consultativ sunt absolut convinsă că toţi se vor linişti după acest aviz".

[citeste si]

„Nu văd cu ce ar fi de folos o moţiune simplă acum împotriva unui ministru care deja şi-a articulat punctul de vedere în public şi a spus că opţiunea sa este demararea procedurii de revocare. Evident că asta nu înseamnă că nu trebuie sancţionat public şi politic, dar cred că în acest moment cel mai important este să aşteptăm avizul CSM prin secţia de procurori şi ulterior să vedem punctul de vedere al preşedintelui", a mai spus senatorul PNL. În ceea ce privește raportul de revocare din funcție a procurorului-șef, Laura Codruța Kovesi, Gorghiu susține că este vorba doar de un „joc politic" al ministrului Justiției, Tudorel Toader, care s-ar putea să-l lase fără funcție și fără carieră.

„Concluzia mea este că domnul Toader face un joc politic care s-ar putea să-l coste mandatul, cariera, care este una impresionantă şi m-aş fi bucurat să nu ajungă în situaţia aceasta", a conchis senatorul PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel