Alina Gorghiu, mesaj dur pentru penalii din PNL

Alina Gorghiu anunță că PNL își modifică statutul. Potrivit copreședintelui PNL, noile criterii de integritate vor  fixa clar poziționarea partidului față de acei reprezentanți ai săi care sunt "arestați, trimiși în judecată, condamnați cu suspendare sau cu executare, pentru fapte cu intenție".

Alina Gorghiu, în cea mai recentă postare pe Facebook, precizează că la ședința BPN al PNL din 16 martie, vor fi adoptate în statutul partidului noi criterii de integritate, cât mai clare. 

În plus, Alina Gorghiu și-a exprimat dorința ca întreaga clasă politică să urmeze exemplul PNL, deși este sceptică în privința PSD, întrucât, în opinia liderului liberal, "nu elanul reformist sau apetitul pentru integritate îl motivează pe dl Ponta, ci nevoia de a-și elimina adversarii, din ce în ce mai numeroși, din propriul partid".

Iată textul integral postat de Alina Gorghiu pe contul său de socializare:

"Unul dintre mesajele importante pe care electoratul ni le-a transmis în 16 noiembrie este cel al schimbării reale în politica românească. Astăzi, am discutat cu colegii din echipa care coordonează procesul de fuziune despre necesitatea introducerii în statutul PNL a unor noi criterii de integritate, cât mai clare.

Poziționări clare pentru liberalii care sunt arestați, trimiși în judecată sau condamnați


Schimbările statutare, care vor fi adoptate pe 16 martie în BPN al PNL, vor fixa clar pozitionarea PNL față de acei reprezentanți ai săi care sunt arestati, trimiși în judecată, condamnați cu suspendare sau cu executare, pentru fapte cu intenție.
Avem nevoie de aceste clarificări pentru ca angajamentul PNL în favoarea integrității și a statului de drept să nu mai poată fi, vreodată, decredibilizat.
Sunt convinsă că la capătul acestor demersuri vom avea un PNL mai puternic și mai convingător în acțiunea politică.
De asemenea, îmi propun ca prin exemplul PNL să impulsionăm, la nivelul întregii clase politice, schimbarea pe care oamenii o doresc.
Am mari îndoieli, însă, că o reformă internă de acest gen va fi posibilă în PSD, pe termen lung. Nu elanul reformist sau apetitul pentru integritate îl motivează pe dl Ponta, ci nevoia de a-și elimina adversarii, din ce în ce mai numeroși, din propriul partid."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel