Alina Gorghiu jubilează: Remarc cu satisfacție pentru prima dată...

Liviu Dragnea a anunțat, luni, la sfârșitul ședinței coaliției, că PSD cere amânarea dezbaterilor parlamentare cu privire la Codul Fiscal. Președintele interimar al PSD dorește o reuniune a liderilor partidelor parlamentare pentru joi, astfel încât să se ajungă la o decizie politică. 

Copreședinta PNL, Alina Gorghiu, a scris, pe pagina sa de Facebook, după declarația lui Liviu Dragnea: 

"În urmă cu o lună, am făcut un apel către partidele politice pentru o nouă abordare a temelor mari, care privesc viitorul României. Am propus celorlalte forțe politice să ieșim din logica electorală și să adoptăm, prin consens politic, decizii pe care niciunii să nu le putem contesta a doua zi sau anul următor. Este îmbucurător faptul că discuțiile pe tema Codului Fiscal urmează această logică: am început cu întâlnirea tehnică dintre partide și, așa cum este firesc, continuăm cu discuția la nivel politic, cea care va genera consensul pe această temă. Dezideratul de la care pornim: un Cod Fiscal aplicabil cel puțin 10 ani. Cu un asemenea obiectiv, acordul între forțele politice este fundamental.

Necesitatea unei discuții politice s-a demonstrat și prin faptul că astăzi, comisiile parlamentare în care PSD are majoritatea au votat împotriva cererii de reexaminare a Codului Fiscal, deci a înțelegerii din urma întâlnirii tehnice a partidelor. Cel mai probabil, același lucru s-ar fi întâmplat și în plen.

Remarc cu satisfacție că pentru prima dată, Coaliția se disociază de heirupismul lui Victor Ponta în ceea ce privește măsurile guvernamentale. Am încredere că această schimbare de atitudine este doar începutul. Pe măsură ce forțele politice vor găsi o cale de discuție și pe celelalte subiecte de interes major, începând cu salarizarea în sistemul bugetar, populismul prim-ministrului va fi izolat". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel