Alina Gorghiu: Guvernarea PSD-ALDE ne face de râs în Uniunea Europeană

DCNews Team / 13 sep 2018 / 16:54 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Coaliția PSD-ALDE ne face să părem ridicoli în Uniunea Europeană, plus că prejudiciază grav bugetul național. Acesta este efectul faptului că nici până în prezent implementarea celei de-a patra directive europeane privind combaterea spălării banilor și a finanțării terorismului nu s-a realizat, precizează senatorul PNL de Timiș, Alina Gorghiu.

Este un rezultat ușor de anticipat, dacă privim scandalul din interiorul PSD. Agenda publică este plină de petarde mediatice - acuzații de spionaj, atacuri la scenă deschisă -, iar teme importante precum pesta porcină, inflația, independența justiției, armonizarea legislației României cu cea a Uniunii Europene lipsesc cu desăvârșire din prioritățile guvernanților.

Această inacțiune guvernamentală se prevede a fi gravă pentru buzunarele oamenilor. Exemplul concludent: România riscă să plătească sancțiuni de milioane de euro după ce Comisia Europeană a decis la 19 iulie să trimită țara noastră în fața Curții de Justiție pentru neîndeplinirea obligației de transpunere a Directivei.

Până în prezent, nu există nicio justificare pertinentă pentru care proiectul de act normativ elaborat de Guvern în scopul transpunerii integrale a Directivei a fost înaintat către Parlament abia la 20 iunie 2018, deși termenul limită de transpunere s-a împlinit în 26 iunie 2017.

Guvernul nu și-a făcut treaba, însă pune presiune mare pe membrii legislativului să urgenteze adoptarea proiectului de lege.

O asemenea atitudine din partea PSD-ALDE generează temerea ca întârzierea cu care echipa guvernamentală a acționat să fi fost premeditată, iar scopul bine definit: ca dezbaterile în cele două Camere ale Parlamentului să fie cât mai rapide, cât mai superficiale sub amenințarea factorului timp.

La fel de multă nedumerire și suspiciune provoacă și decizia PSD-ALDE de a nu opta pentru varianta rapidă a rezolvării situației, respectiv o Ordonanță de urgență, cu atât mai mult cu cât nu puține au fost proiectele de suflet și cu dedicație ale Coaliției pentru care guvernanții nu au ezitat să arunce țara în haos.

Senatorii din Comisia Juridică au reluat, miercuri,  discuțiile pe respectivul proiect de lege. Din păcate, finalul ședinței nu a adus și un raport, dat fiind numărul mare de amendamente depuse și intensitatea dezbaterilor.

Cum însă Parlamentul European a adoptat în vara acestui an cea de-a cincea directivă în domeniu, este mai mult decât evident că România se poziționează ca veriga slabă a UE. Aceasta este cartea de vizită pe care a întocmit-o PSD-ALDE pentru noi toți, precizează Alina Gorghiu.

Vezi si: EXCLUSIV Vot Grupul PNL din Senat. Situație ciudată pentru Orban

 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26