Alina Gorghiu, despre OUG ce permite migrația primarilor: Este un viol al democrației

Alina Gorghiu, purtătorul de cuvânt al PNL, a comentat în termeni duri legiferarea migrației primarilor: "Este un viol al democrației".

"Este un viol al democraţiei. O spun la modul foarte serios şi am proprietatea termenilor şi mai ales a celor juridici. În 2006, toată clasa politică, printr-o consultare amplă, inclusiv cu PSD, a luat o decizie: să punem punct traseismului politic. Lucru salutat de toată lumea la momentul ăla. Au trecut 8 ani de zile de la momentul resetării scenei administraţiei din România şi nimeni nu a mai reuşit să facă un pas înapoi. Fără o dezbatere reală, fără să existe 24 de ore în atenţia opiniei publice, cu reacţie din partea societăţii civile, cu îngrijorări, în termeni diplomatici, din partea a două ambasade, cu reacţii din partea oficalilor din PE, Guvernul, azi, într-o perfectă netransparenţă, fără avizul AEP, ia această decizie", a declarat, joi la Realitatea TV, Alina Gorghiu.

Citește și OUG Dragnea: adevărata lovitură, dată în interiorul PSD

Purtătorul de cuvânt al PNL a adăugat că, potrivit informaţiilor sale, la ordonanţă continua să se lucreze după adoptarea ei în guvern. "Nu a fost publicată în Monitorul Oficial pentru că încă se lucrează la ea, altă ilegalitate. Mai au ceva de rafinat la această ilegalitate", a explicat deputatul PNL.

OUG care permite migraţia aleşilor locali pentru 45 de zile fără ca aceştia să-şi piardă mandatul a fost adoptată, joi, de Guvern.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel