Alina Gorghiu: Demisia directorului ICR, parte a unui troc politic între Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu

Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, luni, că demisia directorului Institutului Cultural Român este parte a unui troc politic încheiat între premierul Victor Ponta și președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Ea a precizat, însă, că liberalii sunt dispuși la discuții astfel încât la conducerea acestei instituții să fie numită o persoană competentă, apolitică și care să facă parte din categoria elitelor.

"Directorul ICR și-a înaintat demisia, aceasta fiind o altă parte a trocului politic dintre Tăriceanu și Ponta. Adică domnul director de la ICR — PSD își dă demisia, Tăriceanu îl ajută pe Ponta cu cazul Șova și, uite ce surpriză: domnul Boroianu, din partea lui Tăriceanu, este propus director la ICR. Încă un exemplu prin care PSD ne arată disprețul față de o instituție de importanța celei pe care ICR o reprezintă și propune un om politic doar ca să îi mai mulțumească domnului Tăriceanu pentru servilismul de care a dat dovadă în îndeplinirea obiectivelor stabilite de PSD", a declarat Alina Gorghiu, într-o conferință de presă, la finalul ședinței Comisiei de unificare a PNL.

Liderul liberal a adăugat că PNL va căuta în rândul elitelor o persoană care să nu fie membru al partidului și să fie dispusă să candideze pentru funcția de președinte al Institutului Cultural Român.

"Sunt convinsă că o vom găsi, că oamenii de bună calitate vor înțelege demersul. Eu, în naivitatea mea, mai fac un apel către Victor Ponta și îi solicit să înțeleagă că ICR nu e tarlaua PSD, nu e obiect de troc cu Tăriceanu, ci ar trebui să fie o instituție respectată, unde nu ar trebui să mai punem oameni politici. (...) Dacă apelul meu va bate la ușa sa deschisă, suntem dispuși să discutăm pentru a găsi formula apolitic, competent, elită pentru această funcție de conducere", a continuat co-președintele PNL, potrivit Agerpres.

Vezi și: Lilian Zamfiroiu, în demisia de la ICR: Decizia vine ca urmare...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel