Alina Gorghiu: Cel mai mare nenoroc al României ar fi menținerea unui guvern epuizat politic

Co-președintele PNL, Alina Gorghiu, invitată marți, la interviurile DC News Live, a semnalat care ar putea fi cel mai mare pericol pentru România. 

"Dacă vom merge pe gândirea că nimic, nicio prevedere, oricât de mult o vom îmbunătăți, nu va fi respectată, cred că n-ajungem nicăieri. Cred că se aduc îmbunătățiri și ajustări legislației din România tocmai pentru a oferi cât mai puține portițe celor care vor să încalce acea legislaței", a declarat Alina Gorghiu.

Întrebată despre ce alte proiecte legislative mai are în vedere PNL, Alina Girghiu a explicat: . "Legat, de exemplu, de integritate, un proiect care este în Parlament și este foarte important din multiple perspective. Le iau pe rând. Vorbea premierul despre redevențe, de exemplu. Orice român de bun simț întreabă: "D-le prim-ministru, dacă dumenata trebuia să impui legea de la începutul anului și ai amânat-o un an de zile, cine răspunde pentru pierderile de la Buget că nu ai făcut treaba asta atunci când te obliga legea să o faci? Vorbim de Legea minelor, care iarăși a fost discutată, a picat în 2014 în Parlament. 

Nu este un capăt de țară dacă se schimbă guvernul

Avem posibilitatea să discutăm orice lege, dar dialogul nu poate poate fi făcută doar la televizor. O discuție concretă pe direcții de construcție poate fi făcută, dar eu îi spun lui Victor Ponta ceea ce le-am spus și colegilor mei din Parlament: o discuția poate fi făcută nu doar cu Victor Ponta ținându-se cu mâinile strânse cu scaunul de la Guvern, ci poate fi făcută cu Victor Ponta și de pe banca Opoziției. Eu nu cred că un premier face autostrăzi,  și vorbim de Comarnic-Brașov unde ne-a cerut nouă semnătura pe nu știu ce pact, nu trebuie făcută doar dacă are semnătura Opoziției și nu trebuie făcută la prețul cel mai mare legitimându-se cu semnătura Opoziției, ci trebuie făcută pentru că în România  te-ai angajat în momentul în care ai ajuns la guvernare să faci autostrăzi, să generezi locuri de muncă, să pui la punct infrastructura de orice natură, sunt lucruri la care indiferent cine este la guvernare trebuie să aibă niște răspunsuri. Opoziția și menirea Opoziției este să atragă atenția asupra unor lucruri care nu funcționează corect, asupra sincopelor de la guvernare, că poate așa și guvernul este mai atent, că poate așa oamenii înțeleg dacă sunt reprezentați eficient, corect, așa cum și-ar dori de către un Executiv sau nu. Dar nu este un capăt de țară nici pentru mine, nici pentru alții că un guvern pleacă.  De-asta suntem într-un sistem democratic, se pot schimba guverne, pentru că cel mai mare nenoroc al României ar fi să ținem un guvern epuizat politic doar de dragul de a nu face niște alegeri sau de a nu vota o moțiune de cenzură", a mai arătat co-președintele PNL. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel