Alina Gorghiu: C.P. Tăriceanu și Victor Ponta zugrăvesc un tablou al abuzului

Liberalii vor solicita în Senat, care se va întruni în plen miercuri la ora 16:00, ca hotărârea în cazul cererii DNA privindu-l pe senatorul Dan Șova să fie redactată și publicată în Monitorul Oficial, a declarat astăzi copreședintele PNL, Alina Gorghiu, aceasta referindu-se, totodată, și la "discreția suspectă" a lui Victor Ponta, în calitate de președinte al PSD. 

"Am discutat astăzi în ședința conducerii PNL despre acest tablou al abuzului zugrăvit de Călin Popescu-Tăriceanu și de Victor Ponta în calitate de lider al partidului care are majoritatea în Senat, motiv pentru care PNL a decis ca astăzi în Biroul Permanent al Senatului și probabil că deja ați aflat să solicităm prin reprezentanții noștri ca hotărârea pe solicitarea DNA din data de 25 martie să fie redactată și trimisă la Monitorul Oficial. Din păcate, PSD împreună cu Călin Popescu-Tăriceanu au respins această solicitare. Vom face revenire la solicitarea noastră în plenul Senatului și vom vedea care va fi rezultatul", a spus Alina Gorghiu, la Parlament, înainte de ședința conducerii PNL, citează Agerpres.

Liderul liberal a precizat că PNL îi va cere astăzi încă o dată lui Tăriceanu cele două semnături, una pe hotărârea în cazul lui Șova, iar cealaltă pe demisia din funcția de președinte al Senatului, pentru faptul că gestionează foarte prost această situație și pentru faptul că a generat un abuz în Parlamentul României care are consecințe astăzi, fiind solicitate documente de diverse instituții.

Alina Gorghiu, solicitare pentru Ponta

Alina Gorghiu a vorbit și despre "discreția suspectă" a lui Victor Ponta, în calitate de președinte al PSD.

"Nu înțelegem această discreție suspectă în condițiile în care domnia sa pe Facebook are tot felul de opinii despre orice, inclusiv despre candidatura în SUA la Președinție și aș vrea să-i solicit la modul cel mai serios în numele PNL, al societății civile și al bunului simț, să încurajeze majoritatea din Senatul României să-i ceară lui Călin Popescu-Tăriceanu să semneze această hotărâre și să ieșim din acest tablou negru din care singuri s-au băgat", a completat copreședintele PNL.

Curtea Constituțională a României a admis la începutul lunii aprilie sesizarea șefului CSM și a constatat că există conflict de natură constituțională între autorități, urmând ca Senatul să redacteze hotărârea referitoare la cererea de încuviințare a reținerii și arestării preventive a lui Dan Șova.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a explicat că Senatul așteaptă ca motivarea Curții Consituționale să fie publicată în Monitorul Oficial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel