Urmărește emisiunea live


Alina Gorghiu: Băsescu forțează comasarea referendumului cu prezidențialele

alina_gorghiu
alina_gorghiu

Purtătorul de cuvânt al deputaților liberali, Alina Gorghiu, crede că președintele Traian Băsescu a retrimis legea referendumului la Parlament pentru a întârzia cu 3-4 luni adoptarea pragului de 30%.

”Este încă un alt gest al preşedintelui pe care eu nu-l înţeleg aproape deloc. Singurul motiv, probabil, este că mai atrage atenţia mass-media asupra unui subiect, aşa cum face el de obicei când nu are cu ce să atragă atenţia. În al doilea rând, şi ceea ce mi se pare mie foarte grav, este că se va reuşi întârzierea cu 3-4 luni a adoptării legii şi ne va obliga pe noi, cei din USL, să suprapunem referendumul pentru revizuirea Constituţiei cu alegerile prezidenţiale, iar preşedintele va spune atunci că nu se pot face cele două în acelaşi timp”, a declarat Gorghiu pentru Agerpres, punctând că va susține în continuare pragul de 30% în toate dezbaterile din Parlament pe acest proiect de lege.

Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat joi, 11 iulie a.c., cererea de reexaminare asupra Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului, se arată într-un comunicat al Președinției. Șeful statului solicită ca referendumurile naționale să fie validate doar prin prezența a jumătate plus unu din numărul alegătorilor înscriși pe listele electorale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel