Alina Gorghiu, atac la Poliția Română: Mi se pare extrem de gravă

Liberala Alina Gorghiu atacă dur modul în care au acționat polițiștii în cazul șoferului care și-a înmatriculat mașina cu numărul "M..e PSD". 

"A trecut mai mult de o zi și autoritățile tot nu reușesc să explice în mod clar motivul legal pentru care un cetățean român a fost luat de pe stradă, dus la poliție într-un cor de semnale luminoase și acustice și ținut în camera de interogatoriu câteva ore alături de copilul său. Mie, chestiunea aceasta ' pentru că amintește de alte vremuri, în care polițiștii căutau pretexte și nu texte clare de lege pentru a-i pedepsi pe oamenii care deranjau partidul – stat.

Faptul că poliția română are dificultăți cu a indica baza legală a fost remarcat și de presa străină. La fel și apelul făcut cu multă stângăcie la o convenție internațională", a menționat Alina Gorghiu pe pagina sa de Facebook.

"Nu mi-a placut ce am văzut"

"Nu mi-a placut ce am văzut pe acele plăcuțe ale mașinii înmatriculate în Suedia. Dar acum au apărut multe alte nedumeriri. Cum de vigilența polițiștilor noștri (inclusiv a celor de la frontieră) legată de plăcuța de înmatriculare cu mesajul anti-PSD a fost în stare de adormire până în momentul în care imaginea respectivă s-a viralizat în mediul online? Cum de toți polițiștii care l-au oprit până acum l-au lăsat să plece mai departe? De ce Poliția rutieră din București invoca în explicarea deciziei de a-l sancționa pe șoferul mașinii respective doar o convenție ONU? Este aceasta prima mașină cu număr preferențial format numai din litere care circulă în România? Văd în presă că nici pe departe" , a mai scris liberala.

"Trebuie să știm tot ce s-a întâmplat"

"Sunt convinsă că justiția va stabili adevărul. Trebuie să știm tot ce s-a întâmplat, inclusiv dacă au fost abuzuri și cine sunt vinovații. Sper doar ca tentaculele unui PSD dornic să acapereze toate instituțiile statului să nu afecteze și sistemul judiciar. Nu de alta, dar chiar astăzi ministrul Tudorel Toader a dat de înțeles că procurorul general Augustin Lazăr, despre care spune că, de-a lungul timpului, a avut poziţii care nu au fost „pe frecvenţa legii în vigoare", ar putea să fie supus evaluării.

Până atunci, impresia este că PSD a mai identificat o sursă pentru a-și arăta forța abuzivă, o plăcuță cu număr de mașină personalizat pe care o vrea cu tot dinadinsul distrusă deoarece ea oglindește furia românilor la adresa politicilor sale.

Ceea ce pierde din vedere d-l Dragnea și partidul domniei sale este că strategia adoptată în acest caz îi va mobiliza și mai mult pe români pentru mitingul din 10 august", a încheiat Alina Gorghiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel