Alina Gorghiu, atac dur la Victor Ponta, pe Facebook

Președintele PNL, Alina Gorghiu, a lansat un atac dur la adresa premierului Victor Ponta, pe Facebook.

”Dl Victor Ponta recunoaște ca nu își mai poate exercita și asuma, de unul singur, actul guvernării și se află în incapacitate politică și administrativă. De asemenea, dl Ponta nu mai are credibilitate nici în propriul partid, nici în rândul cetățenilor, nici în plan extern. În aceste condiții, dl Ponta nu este, deloc, în măsura de a iniția angajamente pe 10 ani, nici măcar pentru următoarele două luni. Pe de alta parte, domnia sa nu este Președintele României, așa cum crede de la o vreme, ci încă prim ministru. Rolul lui Victor Ponta nu este de a iniția pacturi, indiferent de subiect, ci de a asigura implementarea unui program de guvernare, pentru care a fost investit. Pentru a fi Președinte, trebuie, nu să fii numit de o majoritate parlamentară, ci să fii ales de către români, lucru care nu s-a întâmplat în cazul său, ba din contră a primit un vot de blam. În privința autostrăzilor, ca și în alte domenii, dl Ponta a dovedit până acum că este incapabil să propună o dezvoltare coerentă și să aibă un ritm de dezvoltare adecvat așteptărilor românilor. Fie că a trasat autostrăzi politice până în casa dlui Dragnea din Alexandria, fie că le-a transformat peste noapte în drumuri expres, prim ministrul și-a dat măsura incompetenței și a partizanatului îngust de partid. Puțin peste 30 de kilometri de autostradă au fost anunțați ca fiind în proiect pentru 2015. Aceasta este guvernarea PSD 3.0 km.

CITEȘTE ȘI: Alina Gorghiu despre intrarea lui Băsescu în PNL: Sunt prea multe lucruri care ne despart

Un alt domeniu extrem de important, cu conexiuni legate de infrastructură, în care Victor Ponta a eșuat este cel al absorbției fondurilor europene. De exemplu, Polonia a reușit să facă peste 1500 de kilometri de autostrăzi, în mai puțin de 7 ani, prin fonduri europene. România în schimb riscă la sfârșitul acestui an să piardă unele fonduri europene alocate, dacă nu va reuși să finalizeze tronsoanele de autostradă proiectate. Dl Ponta, probabil, se pregătește de pe acum să arunce responsabilitatea asupra opoziției, în stilul său caracteristic, pentru incompetența Guvernului pe care îl conduce.

Dl Ponta trebuie să facă două lucruri:

  1. 1. Să recunoască, explicit, eșecul guvernării PSD și pe urmă să ceară ajutor de la opoziție.
  2. 2. Să elaboreze o listă cu toate domeniile în care dorește să fie ajutat și să ceară Președintelui României suportul pentru a se găsi soluții, împreună cu ceilalți actori politici și sociali. Președintele este singura instituție legitimă pentru a media și o garanție, așa cum s-a vazut și astăzi că dialogul nu servește unor cauze personale, de grup sau de partid.

Cu PNL nu este nevoie de niciun acord, așa ca între partide. Una dintre prioritățile noastre este să facem autostrăzi repede, bine și multe. Diferența este că noi le putem face, în timp ce dl Ponta 3.0 km doar le vorbește.

CITEȘTE ȘI: Alina Gorghiu: Nu va trece primăvara fără ca Ponta să fie demis

Consecința logică a recunoașterii implicite a eșecului guvernării PSD de a gestiona acest domeniu, ca și realitatea eșecului în multe alte sectoare, ar fi, nu apelul la consultări între partide, ci înaintarea urgentă a demisiei. Știu că acest lucru nu se va întâmpla, pentru că singurul obiectiv real al dlui Ponta este să rămână prim ministru și, astfel, președintele PSD. PNL își reafirmă convingerea că poate guverna mult mai bine și că românii nu doresc acest guvern incompetent, condus de un prim ministru, obsedat de propria imagine”, a scris Alina Gorghiu, pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel