Alina Gorghiu ar avea contracte similare cu cele ale lui Dan Şova

Senatorul PSD, Dan Şova, declara la sfârşitul lunii martie în plenul Senatului că  Alina Gorghiu, co-președintele PNL,  ar trebui să ştie cum s-a derulat procesul Turceni-Electrica. 

Alina Gorghiu, prin firma de avocatură la care lucra la acea vreme, avea un contract similar cu al său, dar cu Electrica. Alina Gorghiu a reacţionat vehement la afirmaţiile lui Şova şi a precizat că plecase de trei luni din firmă când a fost încheiat contractul cu Electrica. Cu toate acestea, Gorghiu este contrazisă de propria sa declaraţie de interese postată în 2012 pe site-ul Camerei deputaţilor. În document se arată că liderul PNL deţinea în continuare 50% din cabinetul de avocatură SCA Gorghiu, Pop şi asociaţii, relatează Antena 3.

Firma de avocatură în care a fost asociat Alina Gorghiu are contracte similare cu cele ale firmei lui Dan Şova, susţine senatorul PSD. Declaraţiile lui Şova vin în contexul în care el a fost acuzat de o presupusă o complicitate la abuz de serviciu pentru activitatea sa de avocat în dosarul Rovinari-Turceni.

Citește și: Victor Ponta, la ieșirea de la DNA: Sunt suspect în cazul Dan Șova

Alina Gorghiu în calitate de avocat al companiei Electrica a avut strânse legături cu Dosarul Rovinari-Turceni, susţine Dan Şova. Acesta spune că firma sa a reprezentat complexul Turceni pentru recuperarea unor creanţe de 48 milioane de lei de la Electrica.

Datele oficiale arată că Alina Gorghiu a fost consilier al presedintelui AVAS, liberalul Teodor Atanasiu, în perioada în care firma sa de avocatură, Gorghiu, Pop şi asociaţii derula contracte juridice cu companii din subordinea AVAS. Retragerea din firma de avocatură a fost oarecum obligatorie pentru ca firma să nu piardă contractele cu AVAS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel