Alina Gorghiu, apel către Victor Ponta: Există opacitate la PSD

Alina Gorghiu a făcut, vineri, un apel către Victor Ponta să susțină legea votului prin corespondență și să organizeze alegeri parțiale în circumscripțiile rămase vacante.

Alina Gorghiu a afirmat că în acest moment există "opacitate" în rândul PSD în ce privește votul prin corespondență, dar și o teamă de confruntarea cu electoratul.

"Vreau să-i felicit pe cei de dreapta din Marea Britanie care au reușit să câștige zdrobitor alegerile, dar vă spun acest lucru în contextul în care 15% din electoratul chemat la vot a votat prin corespondență (...) Este încă un mesaj pe care astăzi, în contextul alegerilor din Marea Britanie, îmi permit să îl adresez, să fac un nou apel către premier și Guvern să înțeleagă că rețetele de bune practici, rețetele de succes din alte state trebuie implementate și în România. Am să uit că a încălcat dreptul de vot al românilor din diaspora, am să uit că a încălcat Constituția, de fapt n-o să uit, o să îi iert parțial acest lucru, dacă vedem că se va adopta cu sprijinul PSD legea pentru implementarea votului prin corespondență. În acest moment există o opacitate la PSD, nu vor deloc să promoveze și să susțină această lege pe care eu o consider vitală pentru democrație", a declarat Alina Gorghiu.

Liderul PNL consideră că blocarea alegerilor parțiale în circumscripțiile rămase fără primari, consilieri locali sau parlamentari echivalează cu un 'exces de putere', în detrimentul democrației și bunului mers al comunităților locale.

"Îl întreb pe marele premier Ponta de ce nu vrea să organizeze acele alegeri parțiale? (...) De fiecare dată când este întrebat de organizarea alegerilor parțiale refuză să răspundă, sau spune vedem noi, vom face, sau spune că e prea scump, sau găsește absolut orice motiv (...) Eu cred că este temerea vieții lui, ideea de vot, astăzi, înseamnă un mare coșmar pentru Ponta. A avut coșmarul votului din diaspora, ar avea acum, dacă ar organiza parțiale, un coșmar major în fiecare localitate pentru că ar pierde alegerile. Marea problemă a lui Ponta nu e legată nici de resursa financiară și nici de baza legală, eu cred că e legată doar de faptul că ar pierde alegerile", a mai spus Alina Gorghiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel