Alina Gorghiu a inițiat o petiție online. Ce dorește liderul PNL

Co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a iniţiat o petiţie online pentru reprezentarea corectă a femeilor în politică. 

"Prezenta petiţie îşi propune să obţină o susţinere largă, indiferent de gen, pentru ideea reprezentării echilibrate şi corecte a femeilor la nivelul Parlamentului şi administraţiei locale.

Soluţia propusă este aceea ca listele pentru alegerile locale (consilii locale şi judeţene) şi cele parlamentare să conţină o cotă de cel puţin 30% candidaţi din partea genului subreprezentat pentru a putea fi validate de birourile electorale", scrie Alina Gorghiu, conform Observatorulph.ro.

În textul petiției se precizează că "Această condiţie este propusă spre reglementare prin intermediul unui proiect de lege iniţiat de PNL care vine în întâmpinarea principiului egalităţii de şanse dintre femei şi bărbaţi aşa cum este enunţat în Constituţie". 

"Comparativ cu o medie de 22,5% femei în parlamentele lumii, România se află abia la jumătatea clasamentului", mai spune Alina Gorghiu în textul petiției, care, după ce amintește că în Europa, pe primele poziţii, cu peste 38% femei în Parlament, sunt: Suedia, Finlanda, Islanda, Norvegia, Danemarca, susțien că "Toate acestea ne îndreptăţesc pe noi, semnatarii acestei petiţii, să solicităm actualului Parlament să dovedească voinţa politică şi să-şi dea votul pentru adoptarea proiectului de lege prezentat".

Petiția online lansată de liderul PNL, Alina Gorghiu, a fost semnată până acum de aproape 700 de persoane, inclusiv de îndrăgita actriță Stela Popescu, care astăzi își aniversează ziua de naștere. 

"O mare actriţă susţine demersul PNL privind reprezentarea echilibrată a femeilor în politică şi administraţie. Vă mulţumim şi vă urăm la mulţi ani astăzi, de ziua dumneavoastră de naştere! Este o onoare să fim în aceeaşi echipă!", a scris, luni, pe Facebook, Alina Gorghiu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel