Alin Tişe: Nu se justifica urgenţa prin OUG pentru alegerea preşedinţilor CJ

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a declarat, marţi, presei, că nu se justifica urgenţa unei OUG pentru alegerea preşedinţilor de consilii judeţene prin vot direct.

'Acest proiect de OUG ar fi trebuit să intre la dezbatere publică în Parlament, iar dacă în urma acestei dezbateri Parlamentul decidea o formulă sau alta, rămânea să vedem, Parlamentul având această competenţă. În ceea ce mă priveşte, este o formulă care are şi avantaje şi dezavantaje, nefiind una agreată de toată lumea şi o variantă ideală. Dar nu consider că este una care avantajează mai mult decât cealaltă.

Eu am candidat la primul mandat pe vot direct şi în actualul mandat am fost ales prin vot indirect, asftel că mi-e indiferent în ce formulă va fi ales preşedintele de consiliu judeţean. Singurul lucru care te poate avantaja este activitatea şi un val politic care poate veni. Nu se justifica urgenţa prin OUG, aceasta fiind şi obiecţia mea. Dacă se dorea modificarea legii ar fi trebuit să intre în Parlament, într-o dezbatere cu societatea civilă, cu asociaţiile şi uniunile naţionale ale primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene', a spus Alin Tişe.

Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care prevede alegerea preşedinţilor de consilii judeţene prin vot direct de către cetăţeni, a anunţat, luni, vicepremierul Daniel Suciu. Potrivit acestuia, funcţia de preşedinte de consiliu judeţean este una dintre cele mai importante şi reprezentative la nivelul judeţului şi trebuie să fie aleasă direct, uninominal, prin vot secret, de către toţi cetăţenii, 'tocmai pentru a legitima şi responsabiliza orice ales local din orice judeţ'. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel