Alin Tișe, dur la adresa conducerii PNL. Rareș Bogdan intervine: Trebuie înțeles cine e el

Rareș Bogdan
Rareș Bogdan

Rareș Bogdan a reacționat, miercuri după-amiază, după noile declarații dure ale lui Alin Tișe la adresa conducerii PNL.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, liberalul Alin Tişe, este nemulţumit de numirea unui membru al UDMR ca prefect al judeţului.

„În ceea ce mă priveşte, ca membru simplu al PNL, această conducere pe care acest partid o are nu mă mai reprezintă şi mă declar liber şi independent faţă de orice personaj care în momentul de faţă conduce PNL la nivel central. Conducerea PNL este cea care aduce mari prejudicii, enorme, acestui partid şi datoria mea şi a noastră este ca, la viitorul Congres, acest partid să reintre în normalitate şi în parcursul său firesc. Aceşti incompetenţi care vremelnic conduc PNL vor rămâne în istorie ca nişte personaje despre care nimeni nu o să-şi mai amintească nimic”, a spus Alin Tişe.

Cum a comentat Rareș Bogdan

„Situația este extrem de complicată sau complexă, dacă vreți. Trebuie înțeles cine este Alin Tișe. E un om care a câștigat pentru a treia oară președinția Consiliului Județean la vot direct. (...) 10 la sută din totalul voturilor PNL au fost aduse de Alin Tișe, Emil Boc, echipa de la Cluj. (...) Un om caracterizat de toleranță, de bună înțelegere, de un spirit european autentic. Au ales, în spiritul toleranței, să dea o poziție de vicepreședinte de Consiliu Județean și viceprimar UDMR. Acum, ei au considerat că este o palmă. Am văzut supărarea lui Alin Tișe. Am să port o discuție cu el, suntem și prieteni. Dar aici e o chestie pe care, din punctul meu de vedere, nu a înțeles-o foarte bine Kelemen Hunor”, a spus Rareș Bogdan, miercuri după-amiază, la Antena 3. 

„Alin Tișe are în spate o presiune a primarilor. Vorbim de istorie. Simbolistica joacă un rol foarte important la Cluj-Napoca și în multe alte locuri. Și cred că era important să se găsească o soluție de compromis, nu doar datorită forței fantastice a filialei în ceea ce înseamnă voturile PNL, ci și în ceea ce înseamnă Transilvania și România, pentru că, de 80 ani, la Cluj, nu a existat prefect maghiar. Ultimul prefect maghiar a fost într-o perioadă extrem de tristă pentru istoria României și reacția lui Alin Tișe, chiar dacă este la cald, e una generată de presiunea făcută de primari.  Deci, cred că, până la urmă, Alin va rămâne în partid, vom găsi o soluție. Dar astfel de cazuri trebuie evitate pe cât posibil, pentru că nu duc la creșterea coeziunii în cadrul coaliției”, a conchis Rareș Bogdan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel