Alin Petrache: CSM București are nevoie de o bază sportivă proprie

Alin Petrache, directorul general interimar al CSM București,  a declarat că gruparea pe care o conduce are nevoie de o bază sportivă proprie. Gabriela Firea a anunțat, la finele anului trecut,  că bugetul CSM va fi majorat în 2017 cu 80 la sută față de cel avut în 2016. 

Alin Petrache spune că în București sunt mai multe  baze care ar trebui preluate și modernizate de Primăria Capitalei, iar apoi date spre folosință clubului CSM București.

"Cred că putem discuta în viitor de mai multe baze. Sunt foarte multe baze sportive în București care nu arată pe placul nostru. Consider că aceste baze ar trebui preluate de Primăria Capitalei, investite în ele și abia după aceea să devină o 'inimă' pentru CSM București. Suntem un club puternic, un club cu trofee unice în sportul românesc, dar nu avem o 'inimă', o patrie, un loc, o bază sportivă a noastră", a spus acesta, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă baza sportivă Arenele BNR ar trebui preluată de Primăria Capitalei, Petrache a răspuns: "Cred că se poate discuta și despre acea bază de la Arenele BNR, dar în primul rând avem un stadion național, Arena Națională. Iar aici cred că ne putem desfășura activitatea și în timp ce acolo se va construi și acea sală polivalentă de care avem nevoie".

[citeste si]

Fostul președinte al COSR speră ca actualul Guvern să construiască în următoarea perioadă mai multe săli polivalente. "Din București ne pleacă, și o spun cu durere în suflet, competiții majore care se desfășoară în sala de la Cluj. Suntem totuși Capitala României și într-un fel sau altul ar trebui să avem această sală polivalentă, pentru că federațiile aduc competiții majore aici. Anul acesta avem Campionatele Europene de gimnastică și o bucată din Campionatul European de baschet, deci sunt competiții, dar ele nu se pot desfășura la București. Și cred că este un punct pe agenda acestui Guvern de a pune pe harta României câteva săli polivalente, pentru că sunt necesare sportului", a explicat el.

Gabriela Firea, promisiune fermă pentru 2017

În 2016 CSM a avut un buget de 10,5 milioane de euro, iar pentru 2017 acesta va fi majorat  cu aproximativ 80%, potrivit  declației facute de Gabriela Firea la finalul anului.

CSM Bucuresti a luat ființă în 2007, iar în cei peste 9 ani de activitate, a reusit să devină unul dintre cele mai valoroase cluburi sportive din Romania, acesta fiind susținut de către Primaria Capitalei.

În 2016, CSM București a reușit performanța de a sa readuca în țară, după 52 de ani,  trofeul Ligii Campionilor la handbal feminin și să recâștige un titlu olimpic pentru scrima românească, prin echipa feminină de spadă, după o pauză de 16 ani.

Anul  2016 a fost pentru  CSM București unul de excepție, reușind să  adune 6 trofee, trei medalii de argint și 16 premii individuale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel