Alimentele închise la culoare, pline de antioxidanți. Beneficii uriașe

Afine
Afine

Alimentele închise la culoare conțin antioxidanți benefici organismului. S-a dovedit științific că, cu cât este mai închisă culoarea alimentelor, cu atât este mai mare nivelul antioxidantului. 

Beneficii pentru ficat

Orezul negru, care are mai mulți antociani pe gram decât afinele, este un excelent antioxidant care reduce deteriorarea ficatului cauzată de consumul excesiv de alcool.

Inimă sănătoasă

Coacăzele negre și afinele au un conținut ridicat de antociani. Fructele de pădure sălbatice conțîn mult mai mulți antioxidanți decât cele cumpărate din magazine sau cele congelate.

Previn infecțiile urinare

Legumele, cum ar fi conopoida purpurie și varza, conțin și ele antociană. Studiile au arătat că atocianina lupta împotriva bacteriilor ce cauzează ulcerul gastric și infecțiile tractului urinar.

Ucide cancerul

Resveratorul se găsește în struguri, afine și vinul roșu. Acesta inhibă răspândirea cancerului colorectal. Studiile arată că resveratorul induce moartea celulelor canceroase în cazurile cancerului de prostată, de sân, piele, plămân, ficat și sânge, notează elle.ro. Curcumina din turmenic își intensifică activitatea împotriva cancerului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel